Search
Close this search box.

V okviru projekta Dan brez alkohola v ponedeljek dogodek tudi na Ravnah

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) na dogodkih, poimenovanih Dan brez alkohola, že od srede poudarjajo pomen, ki ga ima odgovoren odnos do pitja alkohola. Današnja dogodka, ki bosta obsegala pohod in različne druge aktivnosti, se bosta zvrstila v Murski Soboti in Ljubljani, v ponedeljek pa tudi na Ravnah na Koroškem.

Dogodka bosta potekala tudi v okviru Dneva za spremembe. Na NIJZ si s tovrstnimi dejavnostmi prizadevajo spodbujati ljudi k zdravim življenjskim izbiram in predstavljajo svoje aktivnosti. Problematike pitja alkohola bodo skupno predstavili v osmih regijah po Sloveniji.

V Murski Soboti tako pripravljajo pohod in druge aktivnosti. Ob tem bodo predstavili tudi organizacije, vključene v projekt. Zbirališče bo na dvorišču Hiše sadeži družbe Murska Sobota, so zapisali na NIJZ.

Na pohod vabijo tudi Ljubljančane, ki se bodo sprehodili po Poti spominov in tovarištva ter po rekreacijskih površinah ob Koseškem bajerju. Zbirališče bo na postajališču Tbilisijska v Mestnem logu. Po pohodu pa je tudi v Ljubljani pripravljen krajši program za udeležence in mimoidoče.

V soboto bodo ozaveščali tudi v Kopru in Mariboru. Zadnji dogodki pa se bodo zvrstili v ponedeljek, in sicer v Vipavi, Brežicah in na Ravnah na Koroškem.

Prvi dogodek v okviru projekta se je v sredo zvrstil v Kranju, kjer so postavili dve stojnici in pripravili nagradno igro. Obiskovalcem so delili tudi letake in brošure.

Obiskovalci lahko na tovrstnih dogodkih med drugim dobijo informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi in posledicah čezmernega pitja. Pogovarjajo se tudi o zdravih alternativah in o tem, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola.

Ozaveščanje o problematiki alkohola poteka v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Izvaja ga NIJZ, financirata pa Slovenija in EU, so zapisali na NIJZ. Pri projektu sodelujejo tudi številne nevladne organizacije.

Vir: STA

Dogodki