Search
Close this search box.

V okviru akcije Šolar na smuči je bilo včeraj veselo na Rogli

K sodelovanju v nadvse priljubljeni akciji Šolar na smuči, se je to sezono prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije.

V tem tednu se je dnevno več kot 1000 tretješolcev na petih prizoriščih brezplačno učilo varnega teka na smučeh. Včeraj so se jim na Rogli pridružili tudi predstavniki policije, na prizorišču pa kljub nizkim temperaturam ni manjkalo smeha in dobre volje.

Danes se tekaški del akcije zaključuje v Planici.

Vsakoletno akcijo organizatorji pripravljajo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah ter sproščeni zabavi. To so ključni motivi, ki ženejo Smučarsko zvezo Slovenije, Policijo in Zavod za šport RS Planica, k izpeljavi otrokom prijaznih športnih dogodkov. Tako imajo otroci letošnje leto že osmič zapored možnost, da se brezplačno naučijo varnega teka na smučeh, alpskega smučanja in deskanja na snegu, akcija Šolar na smuči pa bo letošnje leto narisala nasmehe na več kot 3.200 otroških obrazov.

V okviru akcije Šolar na smuči pa se bo od 27. februarja do 3. marca več kot 2.000 otrok učilo alpskega smučanja in deskanja na snegu na petih različnih prizoriščih, med drugim tudi na Rogli in Kopah. V tem delu akcije bo otroke spodbujal in motiviral nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči že od samega začetka.

Vir: PU Celje

Dogodki

K sodelovanju v nadvse priljubljeni akciji Šolar na smuči, se je to sezono prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije.