Search
Close this search box.

V občini Slovenj Gradec tisoč prostovoljcev. Letos pod sloganom ob dnevu prostovoljstva “Skupaj ukrepajmo zdaj”

Obeležili smo še enega izmed pomembnih mednarodnih dni. Dan prostovoljstva. Mestna občina Slovenj Gradec se z nazivom "Prostovoljstvu prijazna občina" ponaša od lanskega leta.

Naziv je občina prejela za spodbujanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja, podpiranja velikega števila prostovoljskih organizacij. Po besedah Evgenije Cesar je prostovoljcev v občini okoli tisoč.

»V Mestni občini Slovenj Gradec prostovoljci, delujejo v okviru organiziranega prostovoljstva. Gre za posameznike, ki s svojim prostovoljnim delom, znanjem in izkušnjami prispevajo k boljši skupnosti. Med prostovoljci je veliko mlajših upokojencev, zaposlenih, študentov, struktura pa je odvisna od tega, za katero vrsto prostovoljnega dela gre«, še dodaja Evgenija Cesar.

Slovenska mreža prostovoljskih organizacij je zapisala, da mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev. Ta dan, ki ga obeležujemo 5. decembra je le en dan. Prostovoljstvo in navdušenje novih ljudi za opravljanje te dejavnosti pa poteka 7 dni na teden, 365 dni na leto. 5. december je tako neskončno dolg dan.

Mestna občina Slovenj Gradec se lahko pohvali z številnimi prostovoljnimi društvih in zavodih, ki pokrivajo različna področja. Gasilstvo, sociala, šport, kultura, turizem, mladina in drugo. Prav tako, se lahko pohvali s prejemnico naziva naj prostovoljka leta Marjetico Stojanović Verdinek, predsednico Območnega odbora Koroška Slovenskega društva Hospic. Ta, je za predanost pri opravljanju dolgoletnega humanitarnega dela z umirajočimi in žalujočimi prejela naziv naj prostovoljka leta 2021 v starosti nad 30 let.

Ob tej priložnosti župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler izreka zahvalo in podporo vsem prostovoljskim in humanitarnim organizacijam. Zahvaljuje se tudi posameznikom, ki na prostovoljni bazi pomagajo pomoči potrebnim.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki