V občini Rače-Fram namesto novoletnih prireditev vsakemu otroku do 9. razreda 50 evrov. V Gornji Radgoni namesto silvestrovanja in okrasitve denar v dobrodelne namene

V občini Gornja Radgona letos ne bo ne silvestrovanja na prostem ne silvestrskega ognjemeta. Tudi novoletni okrasitvi in razsvetljavi so se odpovedali, za to namenjeni denar iz občinskega proračuna pa bodo namenili v dobrodelne namene. Za podobno gesto so se odločili v Občini Rače-Fram, kjer bodo denar, predviden za novoletne prireditve, razdelili med otroke.
76682368_2782039948480868_5305905277814439936_o

Tako se je odločil župan Stanislav Rojko ob podpori večine članov občinskega sveta. Kako bodo akcijo izvedli in komu namenili denar, bodo dorekli v kratkem. V Gornji Radgoni bodo tako simbolično okrasili le smrečico v krožišču pri meji, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Kot pojasnjujejo na občini, verjamejo, da bodo občani in občanke to odločitev razumeli in jo pozitivno sprejeli. Dogajanje v veselem decembru v občini Gornja Radgona bi bilo v normalnih razmerah sicer znova zaokroženo s številnimi dogodki in prireditvami.

Glede na ukrepe za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in glede na trenutno epidemiološko sliko in napovedi ugotavljajo, da je letos nasploh zelo težko pričakovati kakšno javno prireditev.

Kljub temu razmišljajo o organizaciji adventnih stojnic na trgu v Gornji Radgoni, vendar v okrnjeni obliki in vsebini. Seveda pa le v primeru, da bi se epidemiološka slika izboljšala in se ukrepi sprostili, še pravijo na občini.

Občina Rače – Fram pa se je odločila, da bo v letu 2020 za vsakega predšolskega in šoloobveznega otroka s stalnim prebivališčem v občini namenila 50 evrov, z željo, da bi otroke za ta sredstva pod božičnim drevesom pričakala Božičkova darila po njihovih željah oz. po presoji njihovih staršev.

“Ker je obdobje, v katerem se nahajamo, zelo posebno, se moramo zaradi zaščitnih ukrepov  odreči (tudi) vsem družabnim prireditvam in dogodkom, ki bi se sicer tudi letos zvrstili v decembrskem, torej božično-novoletnem času. Zato na voljo ostajajo neporabljena proračunska sredstva, ki smo jih, ob podpori občinskega sveta, sklenili nameniti Božičku, ta pa jih bo radodarno razdelil staršem, z namenom obdaritve njihovih otrok,” so sporočili iz občine.

S to gesto želijo mladim družinam vsaj nekoliko olajšati in polepšati prihajajoči praznični čas, ki se ga vsi veselimo in ga radostno pričakujemo. Za pomoč pa morajo starši na občino oddati posebno vlogo, so zapisali na spletni strani občine.

To lahko vložijo starši vseh otrok s stalnim prebivališčem v občini Rače-Fram, katerih otroci so bili rojeni leta 2020 oz. bodo rojeni do vključno 31. 12. 2020; predšolski (vključeni v vrtca v občini ali izven nje ter tisti, ki niso vključeni v vrtec) ter šoloobvezni – učenci od 1. do vključno 9. razreda OŠ (ne glede na to, kateri osnovnošolski zavod obiskujejo). Več informacij si lahko preberete TUKAJ.

Vir: STA, Občina – Rače Fram

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.