Search
Close this search box.

V Nsi podpirajo čimprejšnji začetek gradnje 3. razvojne osi

Objavljamo izjavo NSi in poslanca Aleksandra Reberška, ki jo je podal ob robu današnjega terenskega obiska članov parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kot so sporočili iz NSi, si želijo, da bi se gradnja tretje razvojne osi čim prej pričela, saj se dobro zavedajo pomena te cestne povezave za razvoj Koroške. Hkrati jasno sporočajo, da spoštujejo pravno državo in se zavzemajo za preglednost postopkov pri umeščanju tretje razvojne osi v prostor.

Izjava poslanca NSi Aleksandra Reberška:

»Namen terenskega obiska je bil, da se poslanci, ki so člani odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, seznanijo s težavami pri umeščanju trase tretje osi na terenu. Povabljeni so bili tudi trije resorni ministri in obžalujem dejstvo, da se terenskega ogleda niso udeležili, saj bi se lahko na lastne oči prepričali, zakaj prihaja do težav in nesoglasij med lokalnim prebivalstvom.”

“Naj izrecno poudarim, da podpiram prizadevanja Korošcev in države, da se tretja razvojna os zgradi čim prej. Pri tem pa ne moremo preprosto ignorirati potreb in življenjskega okolja ljudi, kjer bo trasa umeščena. Želim si, da se najde varianta, ki bo čim manj prizadela lokalno prebivalstvo, ki ne bo sporna z okoljskega vidika, bo cenovno ugodna in bo tudi zgrajena v čim krajšem času.«

Preberite tudi: Mar politične stranke podpirajo hitro cesto na Koroško s figo v žepu?