Search
Close this search box.

V nedeljo sedem novih okužb v slovenjgraški bolnici

V nedeljo so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec med 24 testiranimi vzorci potrdili prisotnost novega koronavirusa pri sedmih osebah.

Na covid oddelku trenutno zdravijo 44 pacientov, 39 jih leži na navadnem oddelku, 5 pa v intenzivni enoti. Med zaposlenimi je 59 oseb obolelo za COVID-19.

“Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov,” ponovno pozivajo v bolnišnici.

Po podatkih vlade so nedeljo v Sloveniji ob 2244 opravljenih testih potrdili 557 novih primerov okužb s covid-19. V bolnišnicah se zdravi 868 bolnikov, od tega 135 na oddelku intenzivne terapije. Ljudi so iz bolnišnic odpustili v domačo oskrbo, oseb s potrjeno okužbo pa je umrlo.

Učinki zadnjih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, zlasti tistih, ki se nanašajo na šole, in tistih, ki so omejili prehajanje med občinami, so že vidni. Epidemija se namreč širi počasneje, je za STA dejal vodja odseka za reaktorsko tehniko na Institutu Jožef Stefan Leon Cizelj. Število hospitaliziranih naj bi doseglo vrh okoli petka. Takrat naj bi jih bilo približno 960, potem pa naj bi število začelo padati, je predvidel Cizelj.

Preberite še: Cizelj z IJS: Število hospitaliziranih naj bi doseglo vrh okoli petka

VIR: SBSG, Vlada RS, STA

Dogodki

V nedeljo so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec med 24 testiranimi vzorci potrdili prisotnost novega koronavirusa pri sedmih osebah.