Search
Close this search box.

V nedeljo potrdili nove okužbe v štirih koroških občinah, v SB Slovenj Gradec zdravijo 23 covidnih bolnikov

V Sloveniji so v nedeljo opravili 4684 PCR in hitrih testov ter potrdili 353 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 14.

Največ novih okužb so na Koroškem v nedeljo potrdili v Slovenj Gradcu in na Prevaljah, kjer so jih zabeležili po 5 v vsaki občini. V Črni na Koroškem so potrdili 3 nove okužbe, na Ravnah na Koroškem pa 1.

Preberite tudi: Semafor sproščanja ukrepov: Preverite, kakšne barve je vaša občina

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so včeraj zaradi suma na koronavirusno bolezen testirali 48 oseb (PCR in hitri testi). Okužbo so potrdili pri 4. V koroški bolnišnici trenutno zdravijo 23 covidnih bolnikov, med njimi 3 potrebujejo intenzivno nego.

Preko minulega vikenda je bilo odpuščenih 8 pacientov, 1 oseba pa je umrla. Med zaposlenimi so zaradi aktivnega Covid-19 odsotni le 4 naši sodelavci,” so sporočili iz SB Slovenj Gradec.

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je Maja Bratuša predstavila najnovejše epidemiološke podatke, ki kažejo, da je Koroška še vedno najboljša med vsemi regijami, glede na število okužb.

Dogodki

V Sloveniji so v nedeljo opravili 4684 PCR in hitrih testov ter potrdili 353 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 14.