Search
Close this search box.

V nedeljo nove okužbe v desetih koroških občinah

V Sloveniji so v nedeljo opravili 2200 PCR in hitrih testov, s katerimi so potrdili 426 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 32.

Na Koroškem so največ novih okužb v nedeljo potrdili v Slovenj Gradcu, in sicer 11. Na Ravnah na Koroškem 4, v Mežici, Črni na Koroškem, na Prevaljah in na Muti po 3, v Radljah ob Dravi 2, v Mislinji, Vuzenici in Ribnici na Pohorju pa po 1.

V petek je vlada predstavila dopolnjen načrt sproščanja ukrepov. Stanje glede ukrepov bo ponovno preverjala v sredo na seji in po potrebi tudi ukrepala. Povprečno število okužb na Koroškem v zadnjih sedmih dneh znaša 81 novih okužb na dan. Za sproščanje ukrepov v rdeči fazi bi jih morali imeti 46. Aktivnih primerov okužbe je po zadnjih podatkih na Koroškem 1067.

Na današnji dan v SB Slovenj Gradec zdravijo skupaj 44 covidnih bolnikov, med njimi 7 v enoti za intenzivno zdravljenje. Oskrbovancev DSO je 8. Domov so včeraj odpustili 6 oseb, 1 oseba je umrla.

Pri tem naj še omenimo, da je bilo največ smrti povezanih s covidom-19 preračunano na 100.000 prebivalcev v pomurski regiji, na drugem mestu pa je Koroška, o čemer smo že poročali TUKAJ.

“Število okužb neposredno vpliva na število umrlih, zato ponovno: omejimo stike na minimum. Bolj jih bomo omejili, prej bo konec epidemije Covid-19,” pa preko Twitterja pozval predsednik vlade Janez Janša.

Za konec naj še omenimo, da bo jutri popoldne, natančneje ob 16.00 uri, na Brdu pri Kranju potekala novinarska konferencaa na kateri bosta predsednik vlade Janez Janša in direktor NIJZ dr. Krek predstavila načrt cepljenja proti Covidu-19 za prvo polovico leta.

Dogodki

V Sloveniji so v nedeljo opravili 2200 PCR in hitrih testov, s katerimi so potrdili 426 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 32.