fbpx
.
.

V naslednjih dneh bo FURS razveselil 72.222 delavcev

FOTO: Pixabay
Vsem, ki ste prejeli regres pred 4. 5. 2019 bo FURS davke in prispevke iz tega naslova vrnil na transakcijski račun do konca julija.

Furs bo davke in prispevke od regresa vrnil do konca julija. Vrnjeno akontacijo dohodnine in prispevke za socialno varnost bo prejelo 72.222 delavcev v skupni višini 11.052.340 evrov. Povprečni znesek vračila znaša 153 evrov.

Dne 4. 5. 2019 sta stopili v veljavo noveli ZDoh-2U in ZPIZ-2H, ki sta regres za letni dopust do višine povprečne plače razbremenili akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Če je bil regres izplačan pred omenjenim datumom, se je ne glede na višino prejemka obračunala akontacija dohodnine, nad višino 70 % povprečne plače pa tudi prispevki za socialno varnost. Tem delavcem in delodajalcem je Furs konec junija izdal odločbe o vračilu akontacije dohodnine in morebitnih prispevkov za socialno varnost.

V skladu z omenjenima novelama je moral FURS izdati odločbe o vračilu akontacije dohodnine in morebitnih prispevkov za socialno varnost do 30. 6. 2019. Odločbe so sicer zavezanci prejeli dober teden dni pred iztekom omenjenega roka. Furs mora vračila izvesti v roku 30 dni od vročitve odločb, kar pomeni, da bodo nakazila vračil zavezancem izvedena v zadnjih dneh julija, in to na njihov zadnji odprti TRR, pojasnjujejo na spletni strani FURSA.

Vrnjeno akontacijo dohodnine in prispevke za socialno varnost bo prejelo 72.222 delavcev v skupni višini 11.052.340 EUR. Povprečni znesek vračila znaša 153 EUR. Vračilo bodo prejeli tudi delodajalci, ki so v zvezi z regresi izplačali prispevke za socialno varnost. Teh je 83, prejeli pa bodo vračilo prispevkov v skupni višini 193.713 EUR.

Close Menu