Search
Close this search box.

V Mozirskem gaju vas bo letos pričakalo kar 1.500.000 lučk in številne novosti

Za marsikoga je božični čas najlepši čas v letu in v Mozirskem gaju se v sodelovanju s partnerji Time4Tales&Travel že 4. leto zapored trudijo, da bi ga naredili še lepšega.

V Mozirskem gaju lahko obiskovalci že skoraj štiri desetletja uživajo v prečudovitem naravnem okolju parka, med najlepšimi cvetličnimi gredicami, ki jih lepo dopolnjuje bogata zbirka etnografskih objektov, od leta 2016 pa je park odprt tudi v decembru.

Božična bajka Slovenije, – letos že 1.500.000 lučk

Čudež božiča je letos le nekaj korakov stran od vas. Obiščite 4. Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju, ki bo na ogled od 29. 11. do vključno 5. 1., vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, med 16. in 21. uro. Pravljica vas bo odela v čudovito toplo barvitost kar 1.5 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike. Poleg tega se letos obeta posebna čarobnost v začaranem vrtu … Zašepetajte svoje želje Božičku ali pravljičnim vilam, okrepčajte se s sladkimi prigrizki in vročim kuhanim vinom in se prepustite čudežem narave pozimi.

Božično bajko Slovenije 2019 bodo odprli v petek, 29. 11., ob 16.30. Kot častni gost se jim bo pridružil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Odprta pa bo vsak dan, od 29. 11. do vključno 5. 1., od 16. do 21. ure.

Organizatorji si vsako leto znova prizadevajo, da ustvarijo novo in edinstveno Božično bajko, ki bo v prav vsakem obiskovalcu prebudila praznični duh. Tako bodo goste tudi letos obiskovali Miklavž, Božiček in pravljična bitja, prav tako pa vas v Mozirskem gaju čaka še kar nekaj novosti.

Lahko se boste sprehodili po aleji lantern, v katerih se bo skrivalo kar 30 edinstvenih vizualnih zgodb. Ana Bertić, kreativna vodja Božične bajke Slovenije, bo letos posebno pozornost namenila balkonom na že tako posebnih in čudovitih etnoloških objektih. Obeta pa se še ena velika novost.

»Ker se zavedamo, kako pomembno je, da vsak med nami naredi kar največ za naravo in okolje, vas letos čaka še posebno presenečenje. Edinstvena steza NATURA 2020, s katero bomo prvič osvetlili tudi kotičke Mozirskega gaja, ki se nahajajo za kapelico Sv. Valentina ob Savinji. Tam vas bodo pričakale svetlobne kreacije ustvarjene v zemeljskih tonih, ki se bodo zlile s šumom Savinje, vse to pa vas bo spomnilo, kako zelo nas narava v resnici potrebuje,« so nam še zaupali v Mozirskem gaju.  

Božična bajka, ki je vedno odlično obiskana in enostavno očara vsakega obiskovalca, bo potekala tako kot vsako leto do zdaj, tudi letos, v Mozirskem gaju, v Mozirju, v Zgornji Savinjski dolini.

Vstopnice za ogled Božične bajke in sprehod med množico lučk si lahko zagotovite tudi preko interneta TUKAJ in se s tem izognete čakalnim vrstam, ali pa pred vhodom v Mozirski gaj. Cene vstopnic in ostale podatke, ki jih potrebujete pred obiskom Božične bajke pa najdete TUKAJ.

Dovolite, da Božična bajka v vas prebudi najlepše. Se vidimo v Mozirskem gaju. Še preden pa se odpravite na praznični potep, pa pokukajte na našo Facebook stran, kjer smo v sodelovanju z Mozirskim gajem za vas pripravili nagradno igro. Podelili bomo namreč dve vstopnici za ogled Božične bajke Slovenije.

Dogodki

Več iz istega kraja

Za marsikoga je božični čas najlepši čas v letu in v Mozirskem gaju se v sodelovanju s partnerji Time4Tales&Travel že 4. leto zapored trudijo, da bi ga naredili še lepšega.