Search
Close this search box.

V Mislinji so odprli razstavo “Vojna za samostojno Slovenijo 1991”

V avli poslovnega centra Lopan so pripravili zanimivo razstavo, ki je vredna ogleda.

Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško in Občina Mislinja sta v petek dopoldne v avli PC Lopan, odprla razstavo Vojna za samostojno Slovenijo 1991.

Vsebina razstave z besedo in fotografijami ponazarja obdobje po plebiscitu, 23. decembra 1990, ter dogajanje pred, med in po osamosvojitveni vojni. Razstavo je ob 30. obletnici osamosvojitve pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever iz Ljubljane, soavtorja razstave pa sta upokojena kustosinja Muzeja policije mag. Biserka Debeljak in generalni sekretar Združenja Sever, Anton Pozvek.

Na otvoritvi, ki jo je povezoval policijski veteran Željko Kljajič, je zbrane nagovoril župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik, v kulturnem programu pa sta sodelovala učenca OŠ Mislinja. Za strokovno predstavitev in voden ogled je poskrbela mag. Biserka Debeljak.

Z minuto molka so zbrani počastili tudi spomin na padle v osamosvojitveni vojni, med katerimi so bili trije pripadniki policije in pripadnik Teritorialne obrambe s Koroške, starša enega izmed njih sta se odprtja razstave tudi udeležila.

Vir: Fb Občina Mislinja

Dogodki

V avli poslovnega centra Lopan so pripravili zanimivo razstavo, ki je vredna ogleda.