Search
Close this search box.

V mežiškem vrtcu praznovali visok jubilej, namenu predali obnovljeno dvorišče ter premierno zapeli himno (FOTO)

Pretekli teden je bilo na dvorišču Vrtca Mežica veselo. Praznovali so namreč 50. letnico "novega" dela stavbe ter hkrati otvorili sanirano in obnovljeno dvorišče.

“Vsi, tako otroci kot strokovni delavci, smo se tega dogodka izjemno veselili in se nanj pripravljali. Ob tej priložnosti je nastal tudi Bilten na katerega smo zelo ponosni,” je po svečanem dogodku povedala pomočnica ravnatelja vrtca pri OŠ Mežica, Romana Šepul, mag., ki je dodala: “V krajšem programu, ki so ga za nas povezovale Katrce pod mentorstvom Polonce Bivšek, smo se predstavili povabljenim. Otvorili smo tudi dvorišče, celotna dvoletna vrednost investicije je znašala 750.000 eur.”

Na slovesnosti so se najmlajši razveselili oblačil za dojenčke, ki so jih zanje ustvarjale babice in tete iz Mežice in tudi Črne na Koroškem. Prvič, premierno, so zapeli tudi njihovo himno – Naš vrtec, ki jo je za ta dan napisala vzgojiteljica Milena Kozlar, pri uglasbitvi pa sta sodelovala Luka Pernek in Tanja Bivšek.

Ob koncu programa je seveda sledilo sladko presenečenje in predstava Hišica do neba, ki jo je otrokom poklonila Občina Mežica z županom Dušanom Kreblom.

Pomočnica ravnatelja vrtca pri OŠ Mežica pa je je še dodala, da se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem donatorjem (MKH projekt, Stane d.o.o., Obsa d.o.o., Sten Stanko šepul s.p., Haplast d.o.o., Ferolin, Štefan Lindenbaum s.p., Graplast d.o.o., Pekarna Rednak, Mesarstvo Lečnik, Lovro Dobelšek s.p., Prodajalna Ostržek), za pomoč pri izvedbi dogodka pa gre zahvala Luku Perneku, Borotu Bruderju, Nejcu Gerdeju, Rahimi Fačić, Polonci Bivšek in Katrcam. “Hvala vsem in vsakemu posebej,” je sklenila.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Pretekli teden je bilo na dvorišču Vrtca Mežica veselo. Praznovali so namreč 50. letnico "novega" dela stavbe ter hkrati otvorili sanirano in obnovljeno dvorišče.