Search
Close this search box.

V Metalu ostali brez božičnice, ampak v novo leto z višjimi plačami

Pri Skupini SIJ smo preverili, kako je z neizplačano božičnico, spremenjenim urnikom dela in kakšne plače si lahko obetajo zaposleni v letu 2020.

December je na Koroškem zagotovo zaznamovala tudi odločitev Skupine SIJ, da so zaradi nedoseganja gospodarskega načrta zaposleni letos ostali brez božičnice. Ob tem so se v javnosti pojavile številne kritike na račun Skupine SIJ, nezadovoljstvo delavcev narašča, na odločitev se je odzval tudi SKEI Metal Ravne, ampak kot kaže neuspešno. Prazniki so tu, delavci so ostali brez božičnice, morda pa se bodo lahko kmalu spet veselili, saj bodo novo leto začeli z novim plačilnim sistemom.

Naj spomnimo, da se je na odločitev Supine SIJ preko Facebooka odzval tudi glavni sindikalist v Metalu Boris Štriker, ki je 11. decembra na svojem Facebook profilu, po sklepu izvršnega odbora SKEI Metal Ravne, objavil izjavo za javnost, v kateri je izrazil nezadovoljstvo nad odločitvijo Skupine SIJ. »Da je stanje v Metalu in ostalih družbah skupine Sij takšno, kakršno je, je krivo vodstvo v Ljubljani in v posameznih družbah skupine Sij. Najlažje je s prstom pokazati na zaposlene, da niso izpolnjeni gospodarski načrti. Poslovanje družbe Sij Metal Ravne je bilo v obdobju gospodarske krize 2008 bistveno slabše in smo kljub temu izplačali božičnico. S tem je delodajalec takrat dokazal, da je delavec vrednota, in ne strošek, kot sedaj.«

“Po sporazumu med sindikati in družbami je bil kriterij za izplačilo drugega dela nagrade dosežen gospodarski načrt družbe. Kjer načrt ni bil dosežen, drugi del za poslovno uspešnost ni bil izplačan,” pa so neomajani v Skupini SIJ..

Reprezentativni sindikati družb so namreč maja 2019 podpisali z družbami Skupine SIJ dogovor o izplačilu regresa in nagrade za poslovno uspešnost. Znotraj dogovora so bili usklajeni tudi kriteriji za izplačilo nagrade za poslovno uspešnost: kot prvi del je bil izplačan višji regres (torej del nagrade je bil prenesen v regres kot višje izplačilo), kot drugi del pa bi bila izplačana nagrada za poslovno uspešnost, ki se izplača v primeru doseganja gospodarskega načrta družbe, so pojasnili v Skupini SIJ.

Ker gospodarska načrta družb SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems nista bila realizirana, drugi del, torej nagrada za poslovno uspešnost, enako kot v ostalih družbah Skupine SIJ, v letu 2019 ne bo izplačana. V družbi SIJ ZIP center, ki je edina uresničila načrtovani gospodarski načrt, bo drugi del izplačan, in sicer nagrada za poslovno uspešnost v višini 250 evrov bruto.

V Skupini SIJ so ponovno poudarili, da so zaposleni v letu 2019 prejeli približno enaka neto sredstva kot v 2018.

“Ob tem velja poudariti, da so zaposleni v letu 2019 prejeli približno enaka sredstva kot v 2018. V letu 2019 izplačan povišan regres v višini 1.400 evrov neto je namreč primerljiv s skupnim zneskom izplačila regresa in nagrade za poslovno uspešnost v letu 2018. V letu 2019 je uprava skladno z davčno olajšavo in v dobro zaposlenih, junija tako kot prvi del izplačila odobrila izplačilo višjega regresa v višini 1.400 evrov neto, kar je znatno nad kolektivno pogodbo dejavnosti in tudi znatno nad regresom izplačanim v letu 2018. Drugi del izplačila v višini 300 evrov bruto, pa bi družbe izplačale kot nagrado za poslovno uspešnost ob koncu leta, pod pogojem, da bodo izpolnile gospodarske načrte, kar se z izjemo SIJ ZIP Centra ni zgodilo.”

Štriker pa je v izjavi glede neizplačane božičnice med drugim še zapisal: »V preteklosti so zaposleni na lokaciji gospodarskega območja železarne Ravne že pokazali, kaj se lahko zgodi, če se širi nezadovoljstvo med zaposlenimi. Sindikat SKEI, ne bo prevzel odgovornosti, v kolikor bo prišlo do motenja delovnih procesov.«

Zato je nas tudi zanimalo, kaj v SKupini SIJ načrtujete v primeru stavke, če bi delavci izpolnili napovedi in ustavili stroje. Vendar nam odgovora iz Skupine SIJ niso posredovali.

Glede na številna namigovanja in neuradne informacije, da so v prihodnjih mesecih možna v Metalu tudi odpuščanja, smo pri Skupini SIJ preverili, ali omenjene navedbe držijo. Hkrati je nas zanimalo, kaj je botrovalo odločitvi, da večina delavcev začela delati na tri izmene in ne več na štiri.

V SIJ Metalu Ravne in v drugih družbah Skupine SIJ izvajamo politiko zaposlovanja povsem nespremenjeno. Zaposlujemo skladno s potrebami našega proizvodnega in poslovnega procesa ter praviloma za nedoločen čas. Smo optimistični. Če pa se bodo napovedi o ohladitvi gospodarstva uresničile, smo na to pripravljeni. Neprestano namreč iščemo možnosti za bolj učinkovito opravljanje dela in višjo produktivnost zaposlenih. Zato neprekinjeno vlagamo v tehnološki razvoj in usposabljamo zaposlene za delo na več delovnih mestih. Pri novih razpisih imamo še velike izzive pri iskanju in selekciji kadrov, ker je raven brezposelnosti na Gorenjskem in na Koroškem zelo nizka,” so na zastavljeno vprašanje odgovorili iz Skupine SIJ:

Glede prehoda dela iz štiriizmenskega na troizmensko pa so pojasnili: “Skladno s strategijo družbe in optimizacijo proizvodnje smo v SIJ Metalu Ravne že v letu 2018 začeli s prehodom oddelkov iz štiriizmenskega na troizmenski cikel. Takšni so tudi evropski trendi in tako delajo tudi naši konkurenti. Troizmenski cikel nam zagotavlja večjo fleksibilnost proizvodnje, prav tako pa je tudi bolj prijazen do zaposlenih, saj imajo proste sobote in nedelje.

Za konec smo še preverili, kakšne plače lahko pričakujejo zaposleni v Metalu po uvedbi novega plačnega sistema.

V družbah Skupine SIJ poteka uvajanje novega plačnega sistema, ki bo stopil v veljavo 1. januarja 2020. Izjema je družba SIJ Ravne Systems, kjer so nov plačni sistem uvedli že 1. februarja 2017.

“V SIJ Metalu Ravne so tako na novo ovrednotili vsa delovna mesta in skladno s tem se bo plača povišala več kot 65 odstotkov sodelavcem. Sodelavci, katerih plača ostaja enaka, pa so skladno z opravljenim vrednotenjem za svoje delovno mesto že do sedaj prejemali primerno plačo. Nižanja plač novi plačni sistem ne prinaša,” še dodajajo v Skupini SIJ.

“Delo na tem področju se bo nadaljevalo, saj bodo v Skupini SIJ iz baze zunanjega partnerja vsako leto pridobili rezultate raziskave trga plač in se z njimi primerjali. Če jim bo poslovanje omogočalo, bomo tako v prihodnjih letih sledili pozitivnemu trendu, ki ga z novim letom začenjajo z uvedbo novega plačnega sistema,” pojasnjujejo v Skupini SIJ glede novega plačilnega sistema.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Delavc
Delavc
4 let nazaj

A to je triizmensko delo da morš v nedelo ponoči it na šiht? Pa delat 6 šihtov nočnih? Prajijo da ni naročil, dela skos več, rezultati pa skos slabši…….

Nady
Nady
4 let nazaj

Delavci še vedno ne razumete da je socializem mimo,čeprav imate še zmeraj plačan prevoz, plačan čas za malico in da se slabega delavca,ki dela škodo ne moreš v SLO nikakor iznebiti v Avstriji pa mu prineseš odpoved in to je vse!!!!