Search
Close this search box.

V Libeliče prihajata Rock koruza in Koruznik festival 2023

Društvo Coreoška spet preseneča. Tokrat vas vabijo v Libeliče na dva nepozabna dogodka. Odvil se bo Rock koruza ter Koruznik festival 2023 - dogodek, ki je v nekaj letih prerasel lokalne okvire, se bo zvrstilo okoli 30 nastopajočih glasbenikov iz Švedske, Francije, Nemčije … in Slovenije. Se vidimo.

ROCK KORUZA

V soboto, 29. julija 2023, ob 19. uri bo v Libeličah potekal dogodek Rock Koruza. Gre za povsem nov dogodek v Dulerjevi koruzi. Izpeljan bo pod velikim šotorom tako, da je vsaka skrb in pomislek glede slabega vremena – povsem odveč.

Nastopil bo lokalni band iz mežiške doline JUICY PUSSY in band iz sosednje štajerske regije SKEEBEEP.

Na dogodku bo poskrbljeno tudi za odlično hrano. Koroški čili klub bo razvajal vaše brbončice na najboljši možen način. Za vse pogumne rockerje bodo namreč pripravili okusen CHILI CON CARNE. Seveda pa boste lahko s pivom pogasili tudi žejo.

Vstopnine ni, bodo pa organizatorji veseli vaših prostovoljnih prispevkov.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

KORUZNIK FESTIVAL

Od petka, 4. avgusta do nedelje, 6. avgusta 2023, od 12. ure dalje v osrčju koruznega polja Libeliče potekal elektronski festival – KORUZNIK FESTIVAL, ki ga ne gre zamuditi, saj prinaša obilico zabave ter pestro ponudbo gostov. V okviru festivala bo na voljo tudi prostor za kampiranje, ponudba delavnic in drugih kulturnih dejavnosti ter hrana.

Koruznik je nepozabno glasbeno in plesno doživetje v srcu prečudovite Koroške. Posebnost, ki loči ta edinstven dogodek od drugih primerljivih techno eventov, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše je, da najnoveše trende undergound techna združuje z edinstvenim prostorskim in zvočnim ambientom. Dvodnevni festival se namreč v celoti odvija na polju, v objemu koruze in kot tak ponuja unikatno senzorično razvajanje sluha in vida.

Glavni nastopajoči na letošnjem dogodku bosta v Berlinu živeči Francozinja Justine Perry in Švedinja Philippa Pacho. Didžejka in producentka Justine bo postregla z brezčasnim, hitrim, globokim in trippy groovom, Philippa pa s svojim znanjem mešanja različnih zvrsti techna, ki sprožajo paleto čustev in energija na plesišču. Obe sta svoje spretnosti za mešalko v najbolj znanih evropskih techno klubih, med drugim tudi v znanem berlinskem Berghaimu. Poleg njiju se bo predstavila še vrsta slovenskih didžejev, predstavnikov nove generacije koroškega in slovenskega techna ter ostalih elektronskih žanrov.

Koruznik – ideja, ki je zrasla v času koronske suše v kulturno umetniškem društvu Coreoška – se je po dveh neuradnih izpeljankah, kjer se je predstavila predvsem lokalna koroška elektronska godba, v lanskem letu prvič predstavila v mednarodni festivalski obliki. Dogodek tako ponuja dva festivalska dneva z mednarodno udeležbo prvovrstnih imen podtalnega tehna ob širši domači in regionalni podpori.

Za vas bodo nastopili torej domači in tudi umetniki: Fabrokoli, gãl, Johnny Legato, Jona, Kendi, Justine Perry, Lamar, Murko (electricutes), Mon Chai, Obscur, Philippa Pacho, Tancredi, Tip Collection, Tonske, Kundi pres. Podzemlje Pece, Wawda, Whoiswho.

Vstopnico in več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Kulturnego & umetniško društvo Coreoška, ki ga sestavljajo mladi iz Občine Dravograd menijo, da Dravograd in celotna Koroška nasploh potrebuje več raznolikih in unikatnih dogodkov in prav zato so se tokrat odločili, da vam postrežejo z dogodkoma, ki bosta pustila sled ter si ju boste zapomnili. Dobrodošli!

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marina
Marina
9 mesecev nazaj

Bravo👏💪💪💪

Društvo Coreoška spet preseneča. Tokrat vas vabijo v Libeliče na dva nepozabna dogodka. Odvil se bo Rock koruza ter Koruznik festival 2023 - dogodek, ki je v nekaj letih prerasel lokalne okvire, se bo zvrstilo okoli 30 nastopajočih glasbenikov iz Švedske, Francije, Nemčije … in Slovenije. Se vidimo.