Search
Close this search box.

V Kulturni center na Ravne prihaja Koroški deželni teater

V petek, 31. marca 2023, bo v Kulturnem centru na Ravnah odigrana tretja predstava Koroškega gledališkega abonmaja.

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja, ki ga prirejajo v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem, bo ta petek, 31. marca 2023 ob 19. uri gostoval Koroški deželni terater, s predstavo Kanarčkova župca.

Predstava izpod rok Miloša Radovića govori o ljubezni – njeni neskončni ljubezni do njega in njegovi ne tako neskončni ljubezni do nje. Je nekakšen spomin na vse naše ljubezni, na tiste, ki smo jih pozabili in tiste, ki so pozabile na nas. Na ljubezni, ki jih nekako jemljemo za samoumevne, pa vendar to nikoli niso bile.

Že pri samem prevajanju besedila avtorja odličnega gledališkega besedila, Miloša Radovića, je na plan prišla večplastnost te predstave, med prenosom besedila pa je postajalo vedno bolj jasno, da se nikakor ne moremo izogniti razmisleku o vseh ljubeznih in njenih oblikah – ljubezni do staršev, otrok, do nas samih…

Tako je nastala Kanarčkova župca, predstava, ki vas bo opomnila na vse ljubezni in v vseh nas v teh zmedenih časih vsaj za trenutek zbudila razmišljanje o čustvu, ki se ga še prevečkrat ne zavedamo dovolj. In kanarček? Ta naj bi bil edini, ki nič ni kriv. Zaprt je v kletki, zaradi naše… ljubezni.

V predstavi se nam bodo predstavili igralci in člani Koroškega deželnega teatra, ki se že vrsto let skoraj profesionalno ukvarjajo z umetnostjo gledališča. V svojih prestavah vedno pustijo dolgotrajen vtis, saj so njihove predstave vedno originalne, zanimive in v gledalcih burijo duhove.

Pridružite se Koroškemu deželnemu teatru ta petek v Kulturnem centru na Ravnah, zagotovo vas bodo navdušili.

Vabljeni!

Vir: KC Ravne

V petek, 31. marca 2023, bo v Kulturnem centru na Ravnah odigrana tretja predstava Koroškega gledališkega abonmaja.