Search
Close this search box.

V koroški občini bo ta vikend poostren nadzor na priljubljenih točkah

Na Ravnah na Koroškem bo ta vikend poostren nadzor.

Iz Občine Ravne na Koroškem sporočajo, da so jih v zadnjih dneh zaskrbljeni občani obveščali o nespametnem ravnanju posameznikov, ki ne spoštujejo veljavnih ukrepov, s tem pa ogrožajo tako sebe kot tudi tiste, ki se že 5 tednov karantene odrekajo stikom in tudi spoštujejo splošno prepoved gibanja in zbiranja ljudi na prostem. 

Zaradi neupoštevanja sprejetih ukrepov bodo zato ta vikend, na znanih priljubljenih točkah izvajali poostren nadzor. Pristojne službe bodo nadzor izvajale na naslednjih priljubljenih mestih: Ivarčko jezero z okolico, Prežihovina, Kotula, Poseka, Navrški vrh, Preški vrh, Pigl, …

Globe za prekrške se izrekajo po zakonu, ki ureja nalezljive bolezni. Izvajanje odloka pa poleg pristojnih inšpekcijskih služb nadzoruje tudi policija in redarska služba.

Opozarjajo še na pogosto nepravilno parkiranje, na objestno vožnj, ob sprehajalnih poteh pa sprehajalci puščajo tudi velike količine smeti.

“Zdaj, ko se naše življenje zaradi zajezitve epidemije koronavirusa odvija drugače kot smo vajeni, je še bolj ključnega pomena spoštovanje vseh veljavnih norm in predpisov, medsebojno spoštovanje in striktno upoštevanje veljavnih ukrepov.” so dodali na občini.

VIR: Občina Ravne

Dogodki