Search
Close this search box.

V Kompleksu bo ta vikend potekal festival alternative

Ob prihajajočem vikendu se bo v Kompleksu odvil sedaj že tradicionalni festival alternative "Valter brani alter", ki prinaša koncerte domačih in tujih glasbenikov, filmski večer ter skate tekmovanje.

KMKC Kompleks je eden redkih prostorov na Koroškem, ki skrbi tudi za alternativno kulturo. V svoj raznolik in širok spekter programskih aktivnosti enkrat letno uvrsti tudi festival alternative, ki so ga poimenovali “Valter brani alter”, prvič pa so ga organizirali leta 2015. Tako je vikend v maju sedaj že tradicionalno namenjen ljubiteljem alternativne kulture in glasbe. Na odru Kompleksa se bodo v večini predstavili slovenski glasbeniki, prihajata pa tudi dva izvajalca iz tujine.

Festival se začenja v četrtek, 9. maja, ko bo v Kompleksu filmski večer, na katerem se bodo predvajali kratki filmi na tematiko adrenalinskih športov, kot so downhill, skate, enduro, cross country in ostali športi, ki imajo pridih adrenalina.

V petek, 10. maja bo na odru nastopila hrvaška zasedba Seine in slovenjegraški trio JU T. Seine je leta 2007 ustanovil Ivan Ščapec, vendar je bil zaslužene pozornosti deležen šele leta 2015 po razpadu njegove izvirne zasedbe. Zasedbo sestavljata Ivan Ščapec na kitari in Dimitrij Mekotanović na bobnih. Dvojica se vedno bolj nagiba k elektronskim zvokom, kateremu sledijo math in trip hop ritmi. V maju bosta izdala nov album. Skupina JU T, ki so redni gosti koncertnih odrov po celotni Sloveniji, deluje od leta 2016. Ustvarja glasbo v angleščini, ki se žanrsko levi iz različnih primesi rocka, znani pa so po melodičnih ritmih z aranžiranimi dodatki.

V soboto, 11. maja se festival nadaljuje na Prevaljah. V Športnem parku Ugasle peči se bo v skateparku odvilo tradicionalno skate tekmovanje, ki ga organizira društvo Šibovje. Zvečer sledi koncert vedno bolj prepoznavne skupine Koala Voice, ki so se na domačo glasbeno sceno aktivneje vključili pred petimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Začetni koraki s skladbo Go Disco, Go so jih ponesli na radijske valove in hitro so zlezli pod kožo občinstva. Po tem, ko so še kot srednješolski bend zmagali na večih natečajih, so z mešanico rocka, popa, disca in punka pričeli nastopati na domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, do Talina, Varšave in Groningena. Nastopili so tudi kot predskupina Pixies v ljubljanskih Križankah, udeležili pa so se tudi festivalov, kot so Pohoda, Exit ter InMusic. Jeseni 2017 so izdali drugi album “Wolkenfabrik”, ki ga je produkcijsko zapakiral Danton Supple. V lanskem letu je izšel akustični album “Koala Voice: Izštekani”, v zadnjih decembrskih dneh leta 2018 pa so izdali njihov najnovejši album “Woo Horsie”.

Festivalska vstopnica stane 6 evrov, ob nakupu pa boste prejeli tudi festivalsko majico. Vstopnina za posamezne dni znaša: v petek 3 €, sobota 5 € z rezervacijo in 8 € na dan dogodka. Vstop na filmski večer v četrtek je brezplačen.

Dogodki

Ob prihajajočem vikendu se bo v Kompleksu odvil sedaj že tradicionalni festival alternative "Valter brani alter", ki prinaša koncerte domačih in tujih glasbenikov, filmski večer ter skate tekmovanje.