Search
Close this search box.

V KMC-ju tudi v jesenskem času pripravili številne aktivnosti za vse generacije (FOTO)

Koroški medgeneracijski center, prepoznan kot stičišče različnih generacij, v lokalnem okolju deluje že sedem let. Prostor, iz katerega vije val pozitivne energije, je nenehno obdam s številnimi ljudmi v okviru različnih dejavnosti. In tako je tudi v teh dneh.

V jesen so vstopili pozitivno naravnani z že ustaljenimi dejavnostmi in s številnimi novimi aktivnostmi. Prav poseben občutek nas obide, ko stopimo v jesensko obarvan prostor, v katerem pa skoraj vsak dan diši tudi po okusnih jedeh in kulinaričnih dobrotah, ki jih članice KMC-ja pripravljajo za različne goste, obiskovalce, pa tudi zase.

Konec septembra so, kot se za ta letni čas spodobi, pripravili gobarsko razstavo. Postavitev razstave sta spremljala še dva dogodka, in sicer predavanje o glivah s priznanim strokovnjakom Slavkom Šerodom in kulinarična delavnica na tematiko gob, s članico Angelco Kotnik.

Iz medgeneracijskega centra pa ni zadišalo le takrat, kulinarika je namreč ena izmed bolj priljubljenih dejavnosti in so različne kuhe, peke in predavanja na tedenskem repertoarju. Pred dnevi so tako v centru gostili tudi koroška poslanca, Jožeta Lenarta in Janija Prednika, ki so ju razveselili s “koroško košto”.

In ker v medgeneracijskem centru pogosto in predvsem zelo dobro jedo, je, kot pravijo članice, potrebno poskrbeti tudi za rekreacijo. Kar tri vrste vadb boste našli pri njih, vadbo za starejše, vadbo za otroke in vadbo s fizioterapevtko, občasno pa se odpravijo na krajši pohod, ki je v tem jesenskem času še posebej prijeten.

Spretne roke članic ustvarjajo mojstrovine na tematsko različno obarvanih ustvarjalnih delavnicah, od voščilnic, nakita, okraskov, slik vse do velikanskega gobelina, ki ga pridno šivajo že od decembra 2015. V medgeneracijskem centru se pogosto sliši brana beseda in donijo ponarodele pesmi.

Ni kaj, pridni so v Koroškem medgeneracijskem centru. Tako zaposleni, ki se trudijo z zvrhano mero dobre volje napolniti prostore centra s številnimi zanimivimi dejavnostmi, kot tudi člani in ostali obiskovalci, ki redno obiskujejo prostočasne dejavnosti, se z veseljem odzovejo na povabila za nove aktivnosti in so v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč pri sami izvedbi dogodkov, ki so namenjeni širši publiki. 

Že novembra je pri njih zelo veselo, kako bo še le decembra, ko napovedujejo, da bo konec leta pri njih še posebej prazničen in živahen. Da ne zamudite dogajanja v KMC-ju obiščite njihovo Facebook stran, ki jo najdete TUKAJ, ali pa spremljajte našo spletno strn, kjer bomo o dogajanju v Koroškem medgeneracijskem centru še poročali.

FOTOGALERIJA – Nekaj utrinkov od dogajanja v Koroškem medgeneracijskem centru

Dogodki

Koroški medgeneracijski center, prepoznan kot stičišče različnih generacij, v lokalnem okolju deluje že sedem let. Prostor, iz katerega vije val pozitivne energije, je nenehno obdam s številnimi ljudmi v okviru različnih dejavnosti. In tako je tudi v teh dneh.