V klopi Druge OŠ Slovenj Gradec se je vrnilo 51 zaposlenih in 201 učenec, ravnateljica: “Šola brez otrok grozljiva”

Po skoraj treh mesecih šolanja na daljavo so se danes tudi na Koroškem v šole vrnili učenci prvega triletja, vrtci so začeli znova sprejemati vse otroke. Včeraj so se morali tisti zaposleni, ki bodo prisotni v šolah in vrtcih, testirati. V klopi Druge osnovne šole Slovenj Gradec se je, po besedah ravnateljice Nade Duler danes vrnilo 51 zaposlenih, na centralni šoli 151 učencev in na podružnični šoli Pameče 50 učencev. Učitelji, učenci in tudi starši so veseli ponovne vrnitve v šole, priprave pa so, po besedah ravnateljice potekale brez posebnih težav.
šola

VIDEO: Ravnateljica Nada Duler:

Kot je pojasnila ravnateljica Nada Duler je testiranje zaposlenih potekalo včeraj, vsi zaposleni so prišli na testiranje, težav po njenih besedah ni bilo.

Ravnateljica je ob današnji vrnitvi v šolske klopi povedala, da so bili učitelji in učenci zelo veseli vrnitve v šolo, sama pa pravi, da “je šola brez otrok grozljiva, zidovi so žalostni.” Priprave na vrnitev so, po njenih besedah potekale že od začetka januarja, na posebne težave pa kot pravi, niso naleteli.

Kako pa je potekalo šolanje na daljavo? V prvem valu so naleteli na nekaj težav, v drugem valu pa so po pojasnilih ravnateljice zelo napredovali. “Vsaka slaba stvar prinese nekaj dobrega,” pripomni ravnateljica in doda: “Stiske, ki jih imajo učitelji in starši doma, ob šolanju na daljavo, morda ob enem računalniku in prostorski stiski, si pa ne morem predstavljati, kako je bilo to. Zato, vsa sreča, da smo prišli v šolo.”

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.