Search
Close this search box.

V Gorenju zaposlenim pred vstopom merijo temperaturo, posebni ukrepi veljajo za jedilnico

V velenjskem Gorenju so uvedli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Zmanjšali so število vhodov v podjetje, vsem zaposlenim pa od danes zjutraj pred vstopom v podjetje izmerijo temperaturo. Znotraj varovanega območja Gorenja morajo zaposleni nositi zaščitne maske, posebni ukrepi veljajo za jedilnico.

V skupini Hisense Europe in s tem tudi v Gorenju v Velenju, kjer na enem mestu dela okoli 3500 ljudi, so prve ukrepe sprejeli že v januarju. Zdaj so jih z namenom, da bi kar se da zaščitili zdravje zaposlenih in hkrati preprečili motnje v proizvodnji in poslovanju, ki bi jih pojav novega koronavirusa v tako velikem podjetju zagotovo povzročil, sprejeli dodatne ukrepe.

Poleg že prej danih navodil o samozaščitnem ravnanju in namestitvi razkuževalnih sredstev po novem od danes zjutraj pooblaščeni člani kolektiva in pripadniki civilne zašite iz podjetja vsem zaposlenim ob vstopu merijo temperaturo. Merjenje temperature zaposlenim priporočajo tudi doma.

Posebne ukrepe so sprejeli za gibanje v jedilnici, kjer so predpisali najmanj enometrsko varnostno razdaljo in omejitve pri sedenju za mizo, zaposleni v pisarnah pa po novem malice dobivajo v pisarne. Znotraj varovanega območja Gorenja morajo zaposleni od danes nositi zaščitne maske, ki jih priskrbi podjetje. Odsvetujejo tudi zbiranje večjega števila sodelavcev na istih mestih, namesto sestankov priporočajo druge oblike komunikacij.

Kot so še sporočili iz Gorenja, so poseben režim uvedli tudi za obiskovalce, čeprav poslovne obiske v večini odsvetujejo. Že pred časom so uvedli tudi posebni režim za vstope voznikov tovornjakov. Sicer pa so že januarja prepovedali vsa službena potovanja na ali iz Kitajske, prav tako so pred dvema tednoma prepovedali vsa druga službena potovanja, ki niso nujna. Za sodelavce, ki bi lahko bili izpostavljeni virusu v preteklih tednih po Evropi, predpisujejo karanteno in delo od doma.

Za spremljanje stanja po vseh Hisensovih podjetjih po Evropi so v skupini Hisense ustanovili poseben odbor za nadzor in preprečevanje epidemije, so še sporočili iz Gorenja in dodali, da bodo vsi sprejeti ukrepi veljali do nadaljnjega in jih bodo po potrebi še prilagajali.

Dogodki

Več iz istega kraja