Search
Close this search box.

V Evropski teden mobilnosti so se aktivno vključili tudi zaposleni na Občini Ravne

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 18. in 22. septembrom 2023, se glasi ''Varčne poti''.

V Evropskem tednu mobilnosti so sodelavke in sodelavci občinske uprave aktivno pristopili k pobudi uresničevanja trajnostnih izbir in se odločili, da bodo tudi sami prispevali k zmanjšanju prometnega kaosa in izboljšanju okolja. 

Svoje dnevne poti v službo so od ponedeljka 18. septembra 2023 naprej, opravljali na trajnostne načine – peš, s kolesom, v sopotništvu in brez uporabe avtomobila. Ko so jesenske megle še vedno preganjale zgodnje jutro, so prvi sodelavci že korakali/kolesarili po ulicah in pločnikih, polni energije in zagnanosti. Tisti, ki prihajajo iz soseščine, so izkoristili priložnost, da so delili prevoz kot sopotniki in tako združili prijetno druženje s koristnim. Kot so povedali iz izkušenj, ki so jih nabrali ta teden, so se ob prihodu na delovno mesto počutili sveže, polni energije in pripravljeni na uspešen dan

S pobudo so skušali uresničiti svojo zavezanost trajnostnemu razvoju in skrbi za okolje ter se soglasno strinjali, da je trajnostna mobilnost koristna za vse – za zdravje, okolje in prometno infrastrukturo. 

Če in ko bo vreme to dopuščalo, bodo zaposleni na Občini Ravne skušali čim večkrat ponovno ubrati kar najbolj trajnostne rešitve. Vse občanke in občane pa vabijo k aktivnem sodelovanju pri izvajanju trajnostne mobilnosti.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo.

Vir: Občina Ravne

Dogodki

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 18. in 22. septembrom 2023, se glasi ''Varčne poti''.