Search
Close this search box.

V enem od zdravstvenih domov so se uprli projektu za spodbujanje precepljenosti

V Zdravstvenem domu Vrhnika v vladnem projektu za spodbujanje precepljenosti ne želijo sodelovati.
Fotografija je simbolična

Vlada je na oktobra na 284. dopisni seji sprejela posebni vladni projekt za spodbujanje precepljenosti oseb v populaciji proti Covid-19. Sklenila je, da bo zdravstvene delavce, ki bodo opravili dodatno delo in zagotovili večjo precepljenost proti Covidu-19, dodatno finančno nagradila. Stroka je sicer projektu večinoma nasprotovala.

Preberite tudi: Vlada sprejela novost: Nagrada za zdravstvene delavce, ki bodo zagotovili večjo precepljenost proti Covidu-19

V Zdravstvenem domu Vrhnika pa so v teh dneh na spletni strani zdravstvenega doma, ki jo nadete TUKAJ, objavili prav posebno sporočilo zdravnikov v zvezi z vladnim projektom za spodbujanje precepljenosti. Objavljamo ga v celoti.

Spoštovane pacientke, pacienti in vsi ostali uporabniki storitev ZD Vrhnika!”

Zdravniki, zaposleni v ZD Vrhnika, smo se soglasno odločili, da ne bomo sodelovali v posebnem vladnem projektu za spodbujanje precepljenosti oseb v populaciji proti covid-19, saj je tak način spodbujanja k cepljenju etično sporen in zdravniku jemlje kredibilnost pri svetovanju ter škodljivo zajeda v zaupen odnos med zdravnikom in pacientom. Zdravniki bomo še naprej po svojem znanju in vesti spodbujali k cepljenju in drugim ukrepom, ki dokazano doprinašajo k uspešnejšemu spopadanju s COVID epidemijo.”

Dogodki

V Zdravstvenem domu Vrhnika v vladnem projektu za spodbujanje precepljenosti ne želijo sodelovati.