V DZ posvet za boljšo prihodnost živali

Na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič bo danes v parlamentu potekal posvet z naslovom Za boljšo prihodnost živali. Med drugim bo na posvetu sodelovalo več nevladnih organizacij in predstavnikov državnih organov, beseda pa bo tekla predvsem o težavah in izzivih na področju varstva in zaščite živali ter možnih zakonodajnih rešitvah.

V prvem delu posveta bodo vabljene nevladne organizacije predstavile težave, s katerimi se srečujejo pri delu s področja varstva in zaščite živali, sledila bo razprava vseh sodelujočih o pripravi ustreznih predlogov sprememb in oblikovanje zaključkov, so sporočili iz DZ.

Po napovedih bodo na posvetu velik del pozornosti namenili ureditvi in ustreznemu izvrševanju zakonodaje s področja varstva in zaščite živali, še posebej v primeru rejnih živali. Pretresali naj bi tudi možnosti ustanovitve oziroma financiranja zavetišča za rejne živali. Govor bo med drugim še o problemu financiranja zavetišča za male živali z namenom preprečiti zadrževanja zapuščenih živali v zavetiščih z namenom zaslužka ter pravnem, moralnem in etičnem odnosu do živali.

Ob predsednici DZ se bodo posveta udeležili tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, predsednik vlade Robert Golob in predsednik državnega sveta Marko Lotrič, ki bodo zbrane tudi nagovorili. Sodelovali pa bodo tudi predstavniki združenj občin v Sloveniji in drugih organov ter izobraževalnih institucij, ki so zadolženi za področje varstva in zaščite živali.

Gre sicer za drugega v seriji posvetov, ki jih DZ organizira na pobudo predsednice DZ Klakočar Zupančič. Oktobra lani so tako v DZ že pripravili posvet Za boljšo prihodnost otrok, na katerem so predstavili predloge za izboljšanje položaja predvsem otrok s posebnimi potrebami in njihovih staršev, letos pa naj bi še pripravili posvet o boju proti diskriminaciji v kakršnikoli obliki.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije