V državi upada število aktivnih okužb. Na Koroškem včeraj dve novi okužbi

Po podatkih vlade so v nedeljo ob 1504 PCR testih potrdili 113 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil tako 7,5-odstoten. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili dve novi okužbi.
virus, covid, cepljenje

Radlje ob Dravi 1, Prevalje 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 78 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 11,14.

V bolnišnicah zdravijo 407 covidnih bolnikov, od tega jih 121 potrebuje intenzivno nego. Umrli so trije bolniki covidom-19, v domačo oskrbo so odpustili osem oseb. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb je padlo na 444.

V nedeljo, ko so v bolnišnice sprejeli 10 novih bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo, so opravili tudi 7399 hitrih antigenskih testov. Kot je dejala Maja Bratuša, ki je vodila današnjo novinarsko konferenco, v državi upada število aktivnih okužb. Po zadnjih ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje je teh 7450.

Glede na načrt sproščanj ukrepov za zajezitev epidemije se Slovenija nahaja v rumeni fazi. Po besedah Bratuše je devet regij trenutno rumenih, primorsko-notranjska regija je oranžna, koroška pa zelena.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 6 covidnih bolnikov, dva na oddelku intenzivne terapije. V domačo oskrbo odpustili eno osebo. Umrl ni nihče.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 16. 5. 2021:

FOTO: NIJZ
FOTO: Vlada RS

Trend obolelosti s koronavirusom na dan 16. 5. 2021 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 1504 – Št. pozitivnih: 113 (7,5 %)
  • Št. hospitaliziranih: 407
  • Št. oseb na intenzivni negi: 121
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 8
  • Št. umrlih: 3
  • 7-dnevno povprečje: 444

So pa danes v veljavo stopili nekateri spremenjeni vladni ukrepi. Med drugim so dovoljene javne kulturne prireditve (kinematografske, gledališke, glasbene, plesne, itd), pri čemer je omejitev obiskovalcev na 50% zasedenost zmogljivosti sedišč. Vse pod pogojem PCT za obiskovalce kulturnih prireditev. Dovoljeno je zbiranje do 50 ljudi, v šolske klopi so se znova vrnili vsi srednješolci in študenti. Od danes je dovoljena polovica gledalcev na sediščih, pričeli so se treningi in tekme za vse športnike.

Preberite še: Vladni ukrepi: To vse velja v državi od danes

VIR: Covid-19 sledilnik, NIJ

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.