V družbi koroških glasbenikov bo radio Veseljak 25. rojstni dan praznoval tudi v Slovenj Gradcu

Radio Veseljak, ki spada med najbolj priljubljene in poslušane radijske postaje v Sloveniji in med Slovenci po svetu, praznuje 25 let in se odpravlja na pot po Sloveniji. V sredo se bo potujoča karavana ustavila tudi v Slovenj Gradcu, kjer se jim bodo pridružili številni koroški glasbeniki in drugi gostje.
slovenj gradec

Za leto nastanka Radia Veseljak štejejo letnico 1996, torej letos obeležuje 25. rojstni dan. Tega bo radijska ekipa obeležila situaciji primerno, torej brez velikega koncertnega dogodka, ampak z mobilnim studiem po Sloveniji.

Ker si Radio Veseljak zasluži vidno mesto in spada med ljudi, ki čutijo domače korenine, se bodo ustvarjalci programa Radia Veseljak z Veseljak mobilnim studiem odpeljali po večjih slovenskih mestih, so ob tem zapisali na spletni strani radia Veseljak.

V petih dneh bodo obiskali 5 mest, v katerih se bodo ustavili in med 6:00 in 18:00 od tam v živo oddajali program. Pred mikrofon bodo povabili vse župane omenjenih mest in program popestrili z glasbeniki iz gostujoče regije. Na postojankah se bodo pridružili tudi regionalni ambasadorji turističnih zanimivosti, predstavniki kulturnih društev, skratka cela bera tistih, ki bodo bogatili praznični program Radia Veseljak. Poslušalci bodo v tej izjemni pestrosti programa lahko uživali preko radijskih valov, na lokaciji, ki je najbližja njihovim domovom, pa bodo lahko radijsko ekipo tudi videli ter prisluhnili tudi njihovim gostom.

Tako boste v družbi ekipe radia veseljak lahko že jutri uživali tudi na Koroškem. Ekipa se bo namreč ustavila v Slovenj Gradcu, na trgu pred cerkvijo. Kot je za Koroške Novice povedala glavna urednica Janja Ulaga, bodo z ekipo z Bleda v Slovenj Gradec prispeli že danes zvečer. Jutri zjutraj pa se jim bo okoli 8. ure najprej na jutranji kavi pridružil župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, prisluhnili boste lahko tudi Adiju Smolarju, v studiu bo tudi Klemen Rošer, predstavila se bo družina Gorenjak, ki je pred dnevi izdala novo pesem. Seveda pa ne bo šlo brez ansambla Štirje kovači, ki se bodo v središču Slovenj Gradca oglasili okoli 15. ure, v popoldanskih urah pa bodo zaigrali tudi člani ansambla Rosa.

Preberite tudi: VIDEO: Družina Gorenjak predstavlja novo pesem, ki združuje kar tri generacije

V četrtek se bo Veseljakova karavana ustavila še v Novem mestu, v petek v Celju, za konec pa še v soboto v Kranju,

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.