Search
Close this search box.

V Dravski dolini večina zaposlenih v šolstvu negativnih na novi koronavirus

Otroci prvega triletja so v torek ponovno sedli v šolske klopi, zaposleni v šolstvu pa so še pred začetkom pouka bili ponovno testirani. Preverili smo, kakšno je stanje na osnovnih šolah v Dravski dolini.

OŠ Muta

Na OŠ Muta se je v tem tednu testiralo 48 zaposlenih, vsi testi pa so bili negativni, je v sredo za Koroške Novice sporočila ravnateljica Anita Ambrož, ki je tudi pojasnila, da ni nihče od zaposlenih niti od učencev v karanteni oziroma odsoten zaradi Covida-19.

Ravnateljica je tudi pohvalila vse učence, ki dosledno upoštevajo navodila učiteljev glede zdravstvenega protokola. “So dobre volje in so neizmerno veseli, da so v šoli,” je sklenila Ambrož.

OŠ Neznanih talcev Dravograd

“V torek se je pri ZD Dravograd testiralo 56 zaposlenih. Vsi testi so bili negativni zaradi česar smo izredno veseli, saj pouk poteka po že ustaljenih tirnicah prejšnjega tedna (v mehurčkih), pa je sporočila ravnateljica Danijela Ledinek.

“Pri zaposlenih nimamo odsotnih zaradi potrjene okužbe. Od 185 učencev je odsotnih 9 učencev. Nihče od odsotnih otrok nima potrjene okužbe, so pa nekateri izmed njih preventivno odsotni – izolacija, karantena. Zaenkrat težav pri izvajanju pouka ni,” je pojasnila ravnateljica in dodala, da so v tem tednu v skladu s priporočili NIJZ izvedli tudi vpis v 1. razrede.


“Pohvalila bi vse učence in tudi učitelje,
ki se skrbno in dosledno držijo navodil in priporočil glede zagotavljanja varnosti v šolskem prostoru. Veseli smo, ker so otroci zopet v šoli in se uspešno spopadajo z vsemi ukrepi.
Zahvala pa gre tudi staršem, ki so sprejeli vse nujne ukrepe, ki smo jih iz varnostnega razloga morali na večini šol morali sprejeti,”
se za konec navedla Ledinek.

OŠ Radlje ob Dravi

“Pri nas smo testirali 80 zaposlenih (šola in vrtec) in vsi testi so bili negativni. Odsotnih delavcev (zaradi okužbe) trenutno nimamo, ravno tako iz tega razloga ni odsotnih učencev,” je v torek za naš medij pojasnil ravnatelj Damjan Osrajnik.

“Trenutno nimamo nobenega zaposlenega v karanteni. Posebnosti ne beležimo, vsi (učenci in učitelji) smo veseli, da smo lahko v šoli in upamo, da se nam kmalu pridružijo tudi učenci višjih razredov,” je še dodal Osrajnik.

OŠ Brezno-Podvelka

Ravnatelj Leo Čelofiga je nam v torek, 9. 2. 2021, posredoval podatke za testiranje na dan 1. 2. 2021.

Na vprašanje koliko zaposlenih se je v tem tednu testiralo na novi koronavirus, koliko testov je bilo pozitivnih, je odgovoril, “da je bilo testiranih 38, 2 asimptomatična pozitivna in dodal, da PCR testov niso izvajali.

Zaradi potrjene okužbe sta odsotna 2 zaposlena, pri učencih ne beležijo potrjenih okužb, v karanteni pa je en učenec, in sicer zaradi okužbe starša, je pojasnil Čelofiga in pohvalil sodelovanje med šolami in ZD Radlje ob Dravi.

Pri tem naj še omenimo, da je vlada na včerajšnji seji sprejela odločitev, da se v ponedeljek v šole vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Ker so prihodnji teden v vzhodnem delu države, kamor spada tudi Koroška, počitnice, se bo tako v šolske klopi vrnilo približno 107.000 učencev in 6000 učiteljev iz zahodnega dela Slovenije, 83.000 učencev z vzhoda države pa se bo v šole vrnilo 22. februarja. O čemer smo že poročali TUKAJ.

*Objavljeni so podatki za tiste OŠ v Dravski dolini, od koder smo prejeli odgovore do objave prispevka.

Dogodki

Otroci prvega triletja so v torek ponovno sedli v šolske klopi, zaposleni v šolstvu pa so še pred začetkom pouka bili ponovno testirani. Preverili smo, kakšno je stanje na osnovnih šolah v Dravski dolini.