Search
Close this search box.

V Dravogradu upokojenci tekmovali v veleslalomu (FOTO)

V četrtek, 16. 2. 2023, so po dveh letih premora v Dravogradu organizirali regijsko tekmovanje v veleslalomu za upokojence.

Regijsko tekmovanje v veleslalomu za upokojence so po dveh letih premora zaradi COVIDA ponovno v organizirali pri Bukovniku. Organizatorja sta bila DU Dravograd in SK Iverka.

Tekmovanja se je udeležilo 78 upokojencev in upokojenk iz desetih društev Koroške regije in iz dveh društev Šaleške regije. Tekmovanje je potekalo v desetih kategorijah. Ženske so tekmovale v štirih, moški pa v šestih kategorijah.

Ekipno ženske in moški je prvo mesto osvojilo DU Slovenj Gradec, drugo mesto DU Dravograd in tretje mesto DU Črna na Koroškem.

Po posameznih kategorijah so po dve prvi mesti osvojili DU Dravograd, DU Ravne na Koroškem in DU Črna na Koroškem, po eno prvo mesto pa DU Slovenj Gradec in DU Mežica.

DU Dravograd je bil najuspešnejši pri ženskah letnik 1953 in starejše, kjer je Antonija Ločičnik osvojila prvo mesto, Ivanka Vinšek pa drugo mesto. Uspešni smo bili tudi pri moških, kjer je Jože Laznik v kategoriji letnik 1963 in mlajši osvojil prvo mesto, in v kategoriji letnik 1943 do 1947, kjer je bil Stanislav Šmigovc tretji.

Najstarejši udeleženec je bil gospod Jure Veršec (letnik 1938) iz KU – Gorenje, najstarejša udeleženka pa gospa Ivanka Vinšek iz DU Dravograd.

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem, ter organizatorjem za brezhibno organizacijo.

Besedilo: Komisija za šport DU Dravograd, Janko Lorber

Dogodki

V četrtek, 16. 2. 2023, so po dveh letih premora v Dravogradu organizirali regijsko tekmovanje v veleslalomu za upokojence.