Search
Close this search box.

V Dravogradu ni časa za počitek. S polno paro nadaljujejo z deli

Včeraj je v Dravogradu delalo 372 gasilcev, vojakov in prostovoljcev. Danes aktivno nadaljujejo z odpravo posledic ujme. Škoda na cestni infrastrukturi bo enormna.

Župan Dravograda Anton Preksavec je v soboto, 12. avgusta, povzel, da so opravili veliko dela na različnih koncih občine. Skupaj je včeraj delalo v Dravogradu 372 gasilcev, vojakov in prostovoljcev.

Pregledali so več plazov, trenutno se je številka vseh plazov povzpela na 241. Sporoča tudi, da bo škoda na cestni infrastrukturi bo enormna.

V ponedeljek, 14. avgusta 2023, pričnejo z deli proti Kureju na Črneški gori. Poskusili bodo vzpostaviti cestno povezavo. Samo na tem cestnem odseku je več deset plazov in usadov.

Lotili se bodo tudi del na Selovcu kjer je še vedno nekaj odrezanih domačij. V vseh teh primerih gre za izjemno zahtevna dela, saj ponekod cesta ne obstaja več, drugih dostopnih poti pa ni.

Ko dobijo ustrezen material – predvidoma prihodnjo sredo ( tirnice ), se pričnejo sanacijska dela na najbolj izpostavljenih delih po celotni občini.

Evakuiranih je še vedno 34 oseb. Nekaterim bodo zaradi večjih poškodb stanovanjskih objektov poiskali nadomestna stanovanja za dlje časa.

Most čez Mislinjo lepo napreduje. Verjeno bo za uporabo možen predvidoma v roku desetih dni.

Kljub ogromnim naporom, ki jih mnogi gasilci, prostovoljci in vojska vlagajo v odpravo posledic že devet zaporednih dni te apokalipse, še ni čas za počitek, zato danes aktivno nadaljujejo z deli.

Na koncu pa je zapisal takole: “Hvala tudi našim najmlajšim, ki nas vedno znova presenetijo. Ali z risbico, kamenčkom za srečo in tokrat tudi zgodbico o naših junakih gasilcih. Vi ste naše srce. Hvala tudi vsem iz srca za vse donacije.”

Vir: Fb Tone Preksavec

Dogodki

Včeraj je v Dravogradu delalo 372 gasilcev, vojakov in prostovoljcev. Danes aktivno nadaljujejo z odpravo posledic ujme. Škoda na cestni infrastrukturi bo enormna.