Search
Close this search box.

V Dravogradu bo Valentinov koncert s Prifarskimi muzikanti in damami

Bliža se valentinovo, praznik zaljubljencev in tudi praznik prijateljstva. Poleg voščil, slaščic in cvetja pa lahko letos svojega najdražjega ali najdražjo peljete na veliki Valentinov koncert najlepših ljubezenskih pesmi.

V petek, 14. februarja 2020 bo v Športni dvorani Špic D v Dravogradu veliki Valentinov koncert Prifarski muzikanti z damami. Na prekrasnem glasbenem večeru boste lahko prisluhnili najlepšim ljubezenskim pesmim po izboru Prifarcev. Na koncertu bo tako slišati slovenske ljudske pesmi, popevke, ljudske pesmi drugih narodov in zimzelene svetovne uspešnice.

Na koncertu pa se bodo Prifarcem pridružile tudi gostje, odlične glasbenice kot so citrarka Jasmina Levičar, violinistka Anja Bukovec, pop pevka Irena Verčkovnik in prvovrstna raziskovalka prekmurske ljudske glasbe Tjaša Cigut.

Prifarci so na odrih že kaj nekaj časa, v leto 2018 so praznovali 30 let obstoja. Začeli so kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svojo prvo zgoščenko. Sedaj se lahko pohvalijo s kar 32 izdanimi ploščami, uspešni pa so bili tudi na mnogih festivalih.

Prifarski muzikati bodo zapeli in zaigrali v Dravogradu.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Vstopnice so v predprodaji na Eventim prodajnih mestih (Petrol, Pošta, OMV, …). Cena vstopnice v predprodaji je 17€ do 31. 1. 2020, od 1. 2. 2020 naprej pa 19€. Vse informacije pa lahko dobite na telefonski številki: 031 363-179

VIR: Prifarski muzikanti