Search
Close this search box.

V domu starejših na Prevaljah bodo danes opravili večje število testiranj

V Domu starejših Na Fari, kjer obiski svojcev potekajo v skladu z navodili in s priporočili pristojnih služb, bodo danes spet opravili večje število testiranj stanovalcev in zaposlenih.

“Danes smo napotili na testiranje tri zaposlene – dve zaposleni osebi, katerima je bila odrejena karantena in se je čas odrejene karantene iztekel ter zaposleno, katere počutje je bilo danes malce slabo. V teh dneh nas spremlja slabše počutje, pa tudi rahel prehlad s kihanjem in kašljanjem je velikokrat prisoten. Vendar za vse nas je pomembno, da morebitno okužbo odkrijemo hitro in s tem preprečimo širjenje znotraj Doma,” so v četrtek, 8. oktobra, sporočili iz Doma starejših Na Fari.

V petek, 9. oktobra pa so na njihovi spletni strani zapisali, da je stanje v Domu starejših Na Fari nespremenjeno in stabilno.

Danes bodo v domu spet opravili večje število testiranj stanovalcev, ki so sedaj nameščeni v » sivi coni« in zaposlenih, ki so bili v stiku z zaposlenim, katerega test je pred dnevi pokazal pozitivni rezultat na okužbo. Rezultati testiranja bodo znani v nedeljo, takrat pa bo znana tudi realna epidemiološka slika, so sporočili iz doma. Kjer še dodajajo: “Bodimo zdravi, zaščitimo sebe in druge!”

Naj spomnimo, da so zadnji pozitiven bris zabeležili v petek, 02. oktobra, ko so odkrili asimptomatsko okužbo s pozitivnim brisom pri enem od zaposlenih, zato so nemudoma izvedli zopet vse ukrepe za preprečitev širjenja okužbe, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da obiski svojcev potekajo v skladu z navodili in s priporočili pristojnih služb. Glede obiskov se morajo svojci pogovoriti s socialnima delavkama (Marjeta Štrekelj, Petra Jamnik Kobolt) na tel. št. 02 82 40 920 int. 211 od 8.00 do 9.00 ure ter od 14.00 do 15.00 ure od ponedeljka do petka. V ostalem delovnem času socialni delavki urejata osebne zadeve za stanovalce Doma in zato nista ves čas prisotni v pisarni,” še sporočajo iz Doma starejših Na Fari.

Preberite tudi: V Črnečah prepoved obiskov, v Slovenj Gradcu dovoljeni le za najnujnejše primere

Vir: Spletna stran Doma starejših Na Fari

Dogodki

V Domu starejših Na Fari, kjer obiski svojcev potekajo v skladu z navodili in s priporočili pristojnih služb, bodo danes spet opravili večje število testiranj stanovalcev in zaposlenih.