Search
Close this search box.

V Domu starejših Na Fari 10 novih okužb, Prevalje v samem vrhu po številu okužb glede na število prebivalcev

V Domu starejših Na Fari so v soboto zabeležili 10 novih okužb pri stanovalcih. Največ okuženih glede na število prebivalcev je trenutno v občini Križevci (2,708 odstotka), sledita občini Poljčane (2,489) in Prevalje (2,452). Na Prevaljah so v soboto sicer zabeležili 17 novih okužb.

Danes ponoči smo prejeli izvide stanovalcev, katerim je bil včeraj odvzet bris na okužbo s SARS-CoV-2. Pri desetih (10) stanovalcih je test pokazal pozitiven rezultat in zato se pravkar ti stanovalci premeščajo v t.i. »rdečo cono» doma. Ostali stanovalci ostanejo na svojem oddelku, v svojih sobah, in ves oddelek, na katerem so bili včeraj odvzeti brisi je sedaj »siva cona« doma,” so danes sporočili iz Doma starejših Na Fari.

Dolgo časa nam je uspevalo obdržati ta oddelek kot »belo cono«, vendar je virus našel pot tudi tja in sicer preko popolnoma asimptomatske osebe. Pravkar tudi socialna delavka doma Marjeta Štrekelj sporoča svojcem naših stanovalcev rezultate testov včerajšnjih odvzetih brisov. Kontaktirala bo z vsemi svojci stanovalcev, katerih brisi so bili včeraj odpeljani v laboratorij v Maribor in jim tudi sporoča izvide (tako pozitivne kakor negativne),” je v sporočilu za javnost pojasnila direktorica doma Stanka Vauh.

Včeraj smo zapisali, da je bil hospitaliziran en (1) stanovalec doma, danes popravljamo informacijo, ker sta bila včeraj hospitalizirana dva (2) stanovalca ( eden (1) z negativnim testom, eden s pozitivnim testom na okužbo). Želimo in srčno upamo, da se vsi hospitalizirani stanovalci vrnejo kmalu v svoj dom,” je še dodala.


“Razširjenost okužbe na lokalnem območju oziroma na Koroškem se kaže tudi v porastu okužb naših zaposlenih po spremljajočih se službah delovanja soma. Okrnjeno je delovanje recepcije, tehnično vzdrževalne službe in kuhinje doma. Prvi adventni teden bo za nas zaposlene v domu še posebej naporen, vendar bomo zdržali. Potem vemo, da se bodo zadeve pričele umirjati. Vsem svojcem, stanovalcem in sodelavcem želim v teh tednih veliko mero upanja, miru, pa tudi ljubezni in veselja,” je zapis sklenila direktorica Stanka Vauh.

Pri tem naj še omenimo, da so v soboto največ novih okužb potrdili v Mariboru, in sicer 117. V tej občini je trenutno 1110 aktivno okuženih, delež okuženega prebivalstva občine pa je slab odstotek. Med vsemi občinami imajo najvišji delež okuženih še naprej v občini Križevci (2,708 odstotka), sledita občini Poljčane (2,489) in Prevalje (2,452), kjer so v soboto potrdili 17 novih okužb.

Preberite tudi: Na Koroškem v soboto 70 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu

Vir: STA, spletna stran Doma starejših Na Fari

Dogodki

V Domu starejših Na Fari so v soboto zabeležili 10 novih okužb pri stanovalcih. Največ okuženih glede na število prebivalcev je trenutno v občini Križevci (2,708 odstotka), sledita občini Poljčane (2,489) in Prevalje (2,452). Na Prevaljah so v soboto sicer zabeležili 17 novih okužb.