V domu starejših Črneče naslednji teden možni obiski, takšna so navodila

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče sporočajo, da v domu trenutno nimajo aktivnih okužb s covidom-19 pri njihovih stanovalcih in zaposlenih. Z naslednjim tednom bo dom ponovno odprt za obiske, za obiskovalce pa so pripravili navodila.
dom starostnikov črneče

Obiski bodo potekali po predhodnem dogovoru. Nanj se naročite na telefonsko številko recepcije doma 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

Na obisk lahko pride ena zdrava oseba tedensko, obisk traja do 30 minut. Skladno s strokovnimi smernicami vam bodo izmerili temperaturo, razkužili si boste obutev in roke, ter nadeli zaščitno masko. Podpisali boste tudi izjavo o seznanjenosti s tveganjem za možnost prenosa okužbe.

Obiski se bodo izvedli v zato namenjenih prostorih oz. na oddelku upoštevajoč zdravstveno stanje stanovalca.

Svojcem boste lahko prinesli nujne osebne predmete in priboljške. Stvari spravite v posebno vrečko z imenom in priimkom stanovalca, le-te bodo nato v domu v kratkem času razkužili in predali stanovalcem.

V domu starostnikov še vedno nudijo možnost video-klicev in telefonskih pogovorov. Za vsa vprašanja in nejasnosti jim lahko pišete preko elektronske pošte v socialno službo. Za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pa se lahko obrnete na ambulanto doma med tednom od 11. do 13. ure.

Preberite še: Razmere v domu starejših v Črnečah so se umirile

VIR: DSO Črneče

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije