V do zadnjega kotička polnem Domu borcev na koncertu za Janezove korake zbrali preko 4.000 evrov

V Šentjanžu se je zbrala velika množica ljudi, ki je izkazala podporo družini malega Janeza, ki potrebuje pomoč. Bravo Šentjanž, bravo Dravograd in bravo Koroška!

Zagotovo eden bolj ganljivih in srčnih koncertov, ki smo jim bili priča v tamkajšnjem Domu borcev. Za Janezove korake so nastopili: učenci OŠ Šentjanž, Lejla Krančan, Nej Konečnik, Moški pevski zbor Šempeterski pavri, Ansambel Škorpijoni, Kristina in Aljaž Ravnjak in Ženska vokalna skupina Šentjanž.

Mateja Konečnik (soseda družine in prijateljica) ter Barbara Kotnik (prijateljica in sorodnica) sta bili glavni pobudnici in organizatorki koncerta ter celotne dobrodelne akcije. Po koncertu sta nam ganjeni povedali: “Bilo je čudovito, res srčno. Domačini so spet pokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Upava, da bomo z zbranimi sredstvi družini vsaj za kanček olajšali težko pot. Veliko nama pomeni, da je dvorana pokala po šivih in da družini pokažemo, da niso sami. Hvala vsem, ki ste nocoj bili na koncertu in hvala vsem, ki ste tako ali drugače pomagali. Veliko vas je.”

V koncertu in nabito polni dvorani pa je vidno užival tudi mali Janez, ki je sicer razigran in nasmejan otrok.

Mali Janez z mamico.

Spomnimo. Mali junak 3. nadstropja je od rojstva od pasu navzdol negiben, nogic skoraj ne premika. Sooča se s težko diagnozo. Več o njej lahko preberete TUKAJ.

Družina trenutno vse moči usmerja v rehabilitacijo njegovih nogic. Janez je postopoma pričel premikati nogice, jih pa še vedno ne čuti, še posebej ne od kolen navzdol. Prav tako ne čuti spodnjega dela telesa. Janez redno obiskuje fizioterapijo in delovno terapijo v razvojni ambulanti Slovenj Gradec, hkrati pa doma s starši vsak dan aktivno razgibava nogice, med vikendom tudi s fizioterapevtko. Štirikrat je že imel strnjeno dvotedensko obravnavo v URI Soča v Ljubljani in dva tedna v Stari Gori.

Da pa bi lahko samostojno stal in mogoče naredil prve korake v svet, potrebuje posebne opornice. V veliki želji, da bi se Janezu stanje čimprej in čimbolj izboljšalo, je s starši obiskal kliniko Pohlig v Traunsteinu v Nemčiji, kjer so pripravljeni izdelati posebne nadkolenske opornice za Janezove nogice. S pomočjo teh opornic se bo Janez lažje postavil na noge in srčno upamo, da bo kmalu naredil svoje prve korake. Opornice so drage (cca. 6.000€), ravno tako terapije, ki jih ne krije zdravstveno zavarovanje, zato bi bili zelo hvaležni kakršnekoli finančne pomoči.

Janez se z mamico Katjo v januarju 2023 odpravlja na prej omenjeno kliniko, kjer bosta zaradi same izdelave opornic ostala 8 do 10 dni, kar pomeni tudi precej dodatnih stroškov.

V ta namen so se v okviru Območnega združenja RK Dravograd odločili družini finančno pomagati. Vsi sodelujoči na koncertu so se nocoj odpovedali honorarju. Celoten izkupiček (zbran s prostovoljnimi prispevki na koncertu in donacijami) bo v celoti namenjen izključno za Janezovo zdravljenje in rehabilitacijo.

Seveda je vsak prispevek še vedno dobrodošel. Sredstva se zbirajo vse do 7. januarja 2023 na naslovu: Območno združenje RK Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, Namen: Humanitarni prispevek pomoč – otroku Janezu Epšeku, TTR: SI56 6100 0001 9303 056, Sklic: 15-03-2021, Koda namena: CHAR, Davčna številka: 19664559, OZRK Dravograd ni davčni zavezanec.

Vir: Območno združenje RK Dravograd

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Edita
Edita
3 mesecev nazaj

Poklon vsem sodelujočim na koncertu, organizatorjem akcije zbiranja denarja preko trr RK za malega Janeza pa samo en namig – akcija bi bila še mnogo uspešnejša, če bi potekala preko sms na št. 1919, saj je to za marsikoga enostavnejši način doniranja.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije