Search
Close this search box.

V CUDV Črna nameravajo vzpostaviti enotno rdečo cono, 17 uporabnikov namestili v UKC Ljubljana

Iz CUDV Črna na Koroškem so sporočili, kakšno je trenutno stanje v zvezi z nastalimi okužbami. V načrtu je vzpostavitev enotne rdeče cone, 17 njihovih uporabnikov pa so namestili na COVID oddelek v UKC Ljubljana.

Kot smo že poročali število okužb v CUDV Črna na Koroškem narašča. Kot je za naš medij pojasnila direktorica doma Dalja Pečovnik, je pa zadnjih podatkih v CUDV Črna na Koroškem v karanteni okoli 35 zaposlenih, okuženih pa 15 zaposlenih in 32 uporabnikov. Vendar se številke zelo hitro spreminjajo, predvsem kar se tiče odrejenih karanten, saj je bilo odvzetih ogromno brisov, rezultate dobivamo zelo počasi in sproti, tako da zelo težko povem točno številko, ker je lahko že čez nekaj minut drugačna. Rezultate odvzetih brisov bomo prejemali tudi v teh dveh dneh, zato se bo stanje do konca vikenda še zagotovo spremenilo,” je sklenila Pečovnikova.

Danes pa so v sporočilu za javnost pojasnili kakšno je stanje v zvezi z nastalimi okužbami pri njih. Zapisali so, da so vsem uporabnikom in zaposlenim, v skladu z NIJZ, odvzeli brise. Zaradi naraščanja okužb, bodo ta vikend vzpostavili enotno rdečo cono na eni izmed ponujenih lokacij v lokalni skupnosti. Dodali so še, da jih bodo na ta način lažje kadrovsko nadzorovali. Zaradi lažjega zagotavljanja rdeče cone pa so 17 njihovih uporabnikov namestili na COVID oddelek v UKC Ljubljana. Pojasnili so, da se bodo vrnili v CUDV takoj, ko bodo imeli pripravljene ustrezne kapacitete.

Direktorica CUDV Črna na Koroškem je še dodala, da uporabniki s potrjeno okužbo trenutno nimajo posebnih zdravstvenih težav. “Nekateri imajo blago povišano telesno temperaturo, drugih zapletov, k sreči ne zaznavamo,” je razložila Pečovnikova in dodala: “Zaposleni se izredno trudimo, da poskušamo čim bolje oblvdadovati nastalo situacijo.”

Pri tem naj še omenimo, da so v petek ob 2775 testiranjih v Sloveniji potrdili 184 novih okužb s koronavirusom, od tega 16 na Koroškem.

Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 72 bolnikov, od teh jih je bilo 17 v enotah intenzivne terapije. Dva bolnika so odpustili v domačo oskrbo, eden pa je umrl.

Preberite še: Na Koroškem 16 novih okužb, v Sloveniji 184, Okužba potrjena tudi pri zaposleni v Domu starejših na Fari

VIR: CUDV

Dogodki