Search
Close this search box.

Okužba potrjena tudi pri zaposleni v Domu starejših na Fari

V CUDV Črna na Koroškem tudi danes potrdili nove okužbe s koronavirusom. O okužbi pa poročajo tudi iz Doma starejših na Fari, kjer so med drugim začasno prepovedani obiski in izhodi stanovalcev.

Zaradi okužbe zaposlene delavke v pralnici Doma starejših Na Fari obiski svojcev, izhodi stanovalcev in sprejemi novih stanovalcev začasno niso dovoljeni, so zapisali na spletni strani doma, kjer so še dodali, da ukrep velja do razjasnitve epidemiološke slike v Domu starejših Na Fari.
“Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, saj bomo le s skupnimi močmi premagali tudi to neljubo situacijo,” so sklenili zapis.

Pri tem naj še omenimo, da se je število okuženih v CUDV Črna na Koroškem še povišalo, doslej se je namreč povzpelo na več kot 30, na nekaj rezultatov odvzetih brisov pa še čakajo. Po do zdaj zbranih podatkih je okuženih 20 stanovalcev in 12 zaposlenih.

Kot je direktorica CUDV Črna mag. Dalja Pečovnik danes sporočila prek spletne strani zavoda, v skladu z rezultati brisov uporabnike razvrščajo v belo, sivo in rdečo cono in skladno s tem organizirajo delo. S ciljem, da pride do čim manj kontaktov, so tudi strogo ločili centralno stavbo od dislociranih enot.

Med socialno-varstvenimi zavodi na Koroškem se z okužbami soočajo tudi v Koroškem domu starostnikov v Črnečah, od koder pa za zdaj o novih okužbah ne poročajo. V sredo so imeli aktivno okuženih sedem stanovalcev in štiri zaposlene.

Preberite tudi: V Koroškem domu starostnikov Črneče vsi testi negativni. Novost pri obiskih

Na Koroškem je število potrjeno okuženih v tem tednu zelo naraslo, od prejšnjega četrtka so v regiji potrdili 63 novih okužb s koronavirusom, skupno doslej od prvega pojava virusa v regiji pa 217. V torek je bilo v regiji potrjenih tudi največ dnevnih okužb doslej, in sicer 18. Po zadnjih podatkih, ki so za četrtek, je na Koroškem 78 aktivno okuženih, kažejo podatki, zbrani na Sledilniku za covid-19.

Vir: Facebook CUDV, spletna stran Dom starejših na Fari, STA

Dogodki

V CUDV Črna na Koroškem tudi danes potrdili nove okužbe s koronavirusom. O okužbi pa poročajo tudi iz Doma starejših na Fari, kjer so med drugim začasno prepovedani obiski in izhodi stanovalcev.