Search
Close this search box.

V Koroškem domu starostnikov Črneče vsi testi negativni. Novost pri obiskih

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče prihajajo dobre novice, vsi včerajšnji testi so negativni. Hkrati pa obveščajo svojce, da s ponedeljkom uvajajo nove termine za obiskovalce.


“Z veseljem vam sporočamo, da so vsi včerajšnji odvzeti brisi na oddelku, kjer se je pojavila prva okužba, negativni. Kontrolne brise bomo opravili prihodnji teden,” so sporočili iz Koroškega doma starostnikov Črneče.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da je v domu aktivno okuženih 7 stanovalcev. V rdeči coni doma je nameščenih 5, dva pa sta trenutno na zdravljenju v bolnišnici. 4 okuženi zaposleni so še v bolniškem staležu.

Pri tem so še dodali, da z 28. septembrom uvajajo nove termine za obiskovalce. Naročila sprejemajo na telefonsko številko recepcije 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

“Obiski se bodo po dogovoru izvajali v domskem parku ali jedilnici, obiskali pa boste lahko tudi nepomične stanovalce v eno ali dvoposteljnih sobah. Vsak stanovalec ima lahko naenkrat enega obiskovalca, izjemoma dva iz iste družine. Obisk traja 30 minut.”

“Ponovno vas pozivamo, da se dosledno držite vseh navodil; svojo masko si pravilno namestite na usta in nos, razkužite si roke, ob podpisu izjave vam bomo izmerili tudi telesno temperaturo. V primeru neupoštevanja navodil, obisk sorodnika ni možen. Obiski v “ sivi in rdeči coni” trenutno še niso mogoči,” opozarjajo v domu ter dodajajo, da se po predhodnem dogovoru, stanovalci lahko dogovorijo za izhod iz doma.

“Zagotavljamo vam, da je za stanovalce dobro poskrbljeno, zato vam priporočamo, da jim prinašate samo nujno potrebne stvari v minimalnih količinah. Z željo, da se življenje v domu čimprej vrne v “ustaljene tirnice”, vas lepo pozdravljamo in upamo na uspešno medsebojno sodelovanje tudi v prihodnje,” so sklenili zapis objavljen na Facebook strani doma.

Preberite tudi: Razmere na Koroškem v drugem valu širjenja virusa precej slabše kot v spomladanskem delu

Dogodki

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče prihajajo dobre novice, vsi včerajšnji testi so negativni. Hkrati pa obveščajo svojce, da s ponedeljkom uvajajo nove termine za obiskovalce.