V CUDV Črna doslej okužbo potrdili pri 12 uporabnikih in devetih zaposlenih

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) v Črni na Koroškem število okuženih z novim koronavirusom narašča. Doslej so okužbo potrdili pri 12 uporabnikih in devetih zaposlenih. V črnjanski hotel so v sredo zvečer namestili 25 oseb, ki so se vrnile z letovanja na Debelem rtiču, je za STA povedala direktorica CUDV Črna Dalja Pečovnik.
120085701_767127957165429_1494929062001584120_n

V CUDV Črna, kjer skrbijo za osebe z motnjami v duševnem razvoju, trenutno v osrednji stavbi biva okoli 130 od skupno 155 uporabnikov. Po vrnitvi z letovanja na Debelem rtiču, kjer so se med uporabniki prav tako pojavili simptomi okužbe, so del uporabnikov in zaposlenih namestili v črnjanski hotel, sedem uporabnikov in dva zaposlena pa so namestili v covid-19 enoto v Ormožu, kjer je urejena siva in rdeča cona, je povedala direktorica CUDV Črna. Nekaj oseb s potrjeno okužbo se z letovanja vrača danes.

Preberite tudi: Število okužb v CUDV Črna narašča, rdeča cona tudi v matični enoti

V osrednji stavbi v Črni so v sredo odvzeli okoli 130 brisov, večje število brisov bodo odvzeli tudi danes, da vidijo, ali se je okužba morebiti razširila. Medtem se v zavodu, v katerem po besedah Pečovnikove že od začetka marca izvajajo vse predpisane ukrepe in jih vmes tudi niso prenehali izvajati, še naprej trudijo, da bi zamejili širjenje okužbe med uporabniki in zaposlenimi. Prvo okužbo so sicer potrdili v nedeljo pri eni zaposleni osebi.

“Nihče od pozitivnih za zdaj nima hujših simptomov bolezni in težav, nekateri so tudi čisto brez znakov okužbe,” je povedala.

CUDV Črna s svojimi z dislociranimi enotami in dnevnimi centri skrbi za okoli 300 uporabnikov in ima okoli 250 zaposlenih. Trenutno se že spopada s kadrovsko stisko, saj je prek 30 oseb v karanteni. Takoj v začetku tedna so prosili tudi vse starše in skrbnike uporabnikov, ki dnevno prihajajo v center, naj ostanejo vsaj nekaj dni doma.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v sredo v Črni na Koroškem potrjenih osem novih okužb, skupno pa je v tej občini trenutno 15 aktivnih okužb. Ob tem velja izpostaviti, da imajo lahko potrjeno okuženi varovanci CUDV Črna stalni naslov prijavljen drugje, in torej niso zajeti pod statistiko za občino Črna na Koroškem.

Preberite tudi: Koroška beleži 13 novih okužb v petih občinah

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.