Search
Close this search box.

Število okužb v CUDV Črna narašča, rdeča cona tudi v matični enoti

V CUDV Črna na Koroškem so danes zabeležili še dva dodatna pozitivna brisa, skupaj torej že 16, rezultate testiranj še čakajo. Od danes naprej imajo vzpostavljeno rdečo cono tudi v matični enoti. Nekaj uporabnikov bodo nastanili v hotel v Črni, nekatere pa bodo premestili v Ormož.

V CUDV Črna na Koroškem so danes nadaljevali s testiranji zaposlenih in uporabnikov. Po besedah direktorice doma Dalje Pečovnik bodo namreč testirali vse zaposlene in vse uporabnike. “Ker želimo čim prej zajeziti virus in iz delovnega procesa izločiti vse pozitivne osebe in izolirati vse uporabnike, smo se odločili za obširno testiranje. Saj bomo le na ta način, lahko preprečili nadaljnje širjenje virusa,” je dejala Pečovnikova.

Nazadnje smo poročali, da je v CUDV Črna skupno okuženih 14 oseb, 4 zaposlene in 10 uporabnikov. Danes se je število povečalo še za dva. Pozitiven test so namreč zabeležili še pri eni zaposleni in pri eni uporabnici. Tako, da je do zdaj skupno okuženih 16 oseb. Z rezultati testov, ki so jih opravili v domu danes, pa direktorica danes do 21. ure še ni bila seznanjena, prav tako še ni vedela točnega števila zaposlenih, ki so morali še dodatno v karanteno. Je pa dejala, “da zagotovo nekaj par, vsaj trije, če ne več.” Naj spomnimo, da je bila do torka zvečer karantena odrejena petindvajsetim zaposlenim.

Kot smo izvedeli, je za enkrat žarišče okužbe v CUDV Črna omejeno na en oddelek, “v glavnem so bili brisi pozitivni pri tistih zaposlenih, ki so bili v tesnem stiku, ki so skupaj na delovnem mestu, na istem oddelku, in prav tako pri tistih uporabnikih, ki so bili v tesnem stiku z zaposlenimi in med seboj,” je pojasnila Pečovnikova, ki je še dejala, da je po podatkih NIJZ Črna trenutno kar eno veliko žarišče.

“Danes se iz letovanja na Debelem rtiču vrača tudi večja skupina uporabnikov, za katere smo ves dan intenzivno iskali primeren prostor. Nastanili jih bomo v hotelu v Črni, kjer bodo bivali do nadaljnjega,” je v pogovoru za naš medij povedala Pečovnikova, ki je še dodala, da bodo nekaj uporabnikov premestili tudi v covid oddelek v Ormož, kjer so jim prijazno odstopili prostor.

Pečovnikova je še omenila, da imajo za enkrat vzpostavljeni dve rdeči coni, eno kot smo že poročali v Topli, drugo pa od danes naprej v telovadnici matične hiše v Črni. “Naš cilj je, da se virus čim hitreje zajezi, upam da število pozitivnih brisov ne bo veliko, zagotovo pa lahko pričakujemo, da bo še kakšen. Saj kot kaže, se virus zelo hitro širi, je še dejala Pečovnikova in opozorila, da ga moramo jemati resno, da ne gre za nedolžno bolezen. Treba je upoštevati navodila, priporočila in ukrepe.”

Za konec je še dejala, da se vsi, tako uporabniki kot zaposleni, po njenih podatkih počutijo dobro. Nihče nima večjih težav. Tri zaposlene so se prve dni počutile malo slabše, so nam pa že danes javile, da se je njihovo počutje že izboljšalo. Zato upam, da bo pri tem tudi ostalo in da se ne bodo pri nobenem od okuženih pojavili kakšni dodatni zapleti,” je pogovor sklenila Pečovnikova.

Dogodki

V CUDV Črna na Koroškem so danes zabeležili še dva dodatna pozitivna brisa, skupaj torej že 16, rezultate testiranj še čakajo. Od danes naprej imajo vzpostavljeno rdečo cono tudi v matični enoti. Nekaj uporabnikov bodo nastanili v hotel v Črni, nekatere pa bodo premestili v Ormož.