V CUDV Črna do zdaj potrdili skupno 79 okužb, v ZD Ravne 10

Število okuženih z novim koronavirusom v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je še nekoliko naraslo. Skupno so doslej okužbo potrdili pri 58 uporabnikih in 21 zaposlenih. S precejšnjo kadrovsko stisko se zaradi potrjenih okužb med zaposlenimi in izdanih karanten spopadajo tudi v Zdravstvenem domu (ZD) Ravne na Koroškem.
cudv 1 KN

V CUDV Črna so v sredo in danes odvzeli več kot 200 kontrolnih brisov. “Pričakujemo še rezultate za približno tretjino odvzetih brisov, med dosedanjimi rezultati pa je večina bila na srečo negativnih in upamo, da se bodo razmere počasi umirile,” je za STA popoldne dejala direktorica CUDV Črna Dalja Pečovnik. Ob tem je opozorila, da se sicer številke stalno spreminjajo.

Rdečo cono za okužene so uredili v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Peca nad Mežico, kjer so zmogljivosti za zdaj zapolnili, tako da urejajo tudi novo rdečo cono v centralni stavbi CUDV v Črni. Večina okuženih uporabnikov ima sicer blage znake okužbe ali jih sploh nima, trije uporabniki pa ostajajo na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

CUDV Črna na Koroškem je trenutno eno največjih žarišč okužb z novim koronavirusom v Sloveniji, prvo okužbo so pri zaposlenih osebi potrdili v nedeljo, 20. septembra.

Razmere so se v zadnjem tednu zaostrile tudi v ZD Ravne na Koroškem, kjer so doslej, brez morebitnih današnjih sprememb podatkov, potrdili skupno deset okužb pri zaposlenih v patronažni službi in psihohigienskem dispanzerju, izdanih pa je bilo prek 20 karanten, je za STA povedal direktor ZD Ravne Stanislav Pušnik.

Kljub temu za zdaj še lahko izvajajo vse dejavnosti na vseh štirih lokacijah v Mežiški dolini. Glede na to, da se prvi zaposleni iz karantene vračajo že v petek, direktor upa, da bodo lahko tudi v prihodnje zagotovili ustrezno zdravstveno varstvo.

Je pa ZD Ravne v zvezi s tem danes na svoji spletni strani objavil obvestilo, da bodo v naslednjih dneh dejavnost prilagodili trenutni kadrovski situaciji, zavarovanci pa bodo o načinu dela obveščeni v svojih ambulantah in na spletni strani.

Preberi še:  Neznanec popisal dohod pred hišo ministra Hojsa

Na Koroškem so v sredo po podatkih Sledilnika za covid-19 potrdili osem novih okužb z novim koronavirusom, število aktivno okuženih v regiji pa se je povzpelo na 139. Od tega jih je največ v Črni na Koroškem, in sicer 40. Sledijo Slovenj Gradec s 23 aktivnimi primeri in Ravne na Koroškem z 21 aktivnimi primeri.

prijavi se

prijavi se v svoj račun