Search
Close this search box.

V Črni začenjajo proces priprave načrta hodljivosti

V sredo se je v Črni na Koroškem začel proces priprave načrta hodljivosti.

Občina Črna na Koroškem je bila med sedmimi občinami izbrana za letošnjo prvo izvedbo načrtovanega programa, katerega namen je opozoriti slovenske občine na pomen hoje kot zdravju prijazne prometne in rekreativne prakse ter na pomen ustvarjanja za hojo spodbudnega okolja. Delovna skupina programa Aktivno v šolo + zdravo mesto se je v sredo v Črni sestala s fokusno skupino sestavljeno iz predstavnikov lokalnih ustanov in organizacij, šole, ZD, CUDV, NIJZ in društev.

Organizatorji programa so pojasnili, da občina Črna na Koroškem hojo postavlja v središče prizadevanj za zdravje in dobro počutje svojih prebivalcev.

“Črna na Koroškem je izredno lepo urejena, vsak petek otroke v šolo peš pelje Pešbus, težke torbice pa potiskajo v šolo na velikem vozičku, ob poteh so klopi, zelene površine so urejene, šolarji in vrtičkarji so dopoldan na sprehodu po ulicah. Se sprašujete, kaj sploh še lahko storijo, da bi izboljšali razmere?” pravijo organizatorji ter dodajajo, da lahko razvoj dogodkov spremljajte na spletni strani in družabni profil programa Aktivno v šolo in zdravo mesto.

Osnovni namen programa Aktivno v šolo in zdravo mesto je spodbujanje aktivne mobilnosti in ustvarjanje zdravega bivalnega okolja.

Preberite še: Črna izbrana za pripravo načrta hoji prijaznega zdravega mesta.

VIR: Aktivno v šolo + zdravo mesto

Dogodki