Search
Close this search box.

V Črni številni obiskovalci uživali ob božični zgodbi z živimi jaslicami (VIDEO in FOTO)

V Črni na Koroškem so včeraj, 24. 12. 2019, pripravili že šesto božično zgodbo z živimi jaslicami. Čudovito zgodbo so uprizorili mladi iz Črne, in sicer člani DPD Svoboda, Gledališka skupina mladih pod vodstvom Gvida Jančarja in Vokalno instrumentalna skupina Stečine, pod vodstvom Cecilije Piko. Posebnost tokratne prireditve pa je bil angel, ki se je z neba spustil kar po jeklenici.

VIDEO: Stečine, pod vodstvom Cecilije Piko

Božična zgodba 🎄🎅🎁 z živimi jaslicami 🐑🐏 v Črni.

Objavil/a Koroške Novice dne Torek, 24. december 2019

Tudi letos je pri pripravi božične zgodbe sodeloval Izidor Vajdl, po domače Senčnikov Dori, brez katerega si jaslic v Črni ne znajo predstavljati. Kot je povedala županja mag. Romana Lesjak je tokrat s seboj pripeljal še več živali kot prejšnja leta, pri čemer je sodelovalo še več pastirjev in pomočnikov.

VIDEO: Spust angela z neba po jeklenici

[aiovg_video id=115618]

Letošnja novost in posebnost pa je bil angel, ki se je spustil na zemljo kar po jeklenici, ki so jo ob tej priložnosti postavili člani PGD Črna na Koroškem. Lesjakova je ob tem dejala, da je to uvod za zipline, ki se ga bodo v Črni razveselili že maja. Tako, da je angel opravil generalko pred veliko pridobitvijo, s katero želijo v Črno privabiti še več turistov.

V Črni na Koroškem se nadejajo, da bo spodbuda za prihodnji turistični razvoj občine tudi en kilometer dolga jeklenice za spuste oz. zipline. Začetno in ciljno ploščad so že zgradili, jeklenico pa bodo namestili prihodnje leto. Na občini računajo, da jo bodo za uporabnike odprli maja prihodnje leto, je za STA povedala županja mag. Romana Lesjak. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Tradicionalna prireditev je tudi včeraj v središče Črne privabila številne obiskovalce od blizu in daleč, med njimi je bilo veliko takšnih, ki so rojeni v Črni, zdaj pa živijo drugje in se v rodno vas še posebej radi vračajo ob praznikih. Česar je vesela tudi županja, ki si želi, da bi bilo v občini večkrat tako veselo in praznično, kot je bilo včeraj.

Dogodki