Search
Close this search box.

V Črni bo zaživel adrenalinski spust po kilometer dolgi jeklenici

Fotografija je simbolična.

V Črni na Koroškem se nadejajo, da bo spodbuda za prihodnji turistični razvoj občine tudi en kilometer dolga jeklenice za spuste oz. zipline. Začetno in ciljno ploščad so že zgradili, jeklenico pa bodo namestili prihodnje leto. Na občini računajo, da jo bodo za uporabnike odprli maja prihodnje leto, je za STA povedala županja Romana Lesjak.

Občina se je izgradnje nove turistične infrastrukture lotila v okviru čezmejnega slovensko-avstrijskega projekta z imenom NatureGame. Izbrani izvajalec del je družba Vertikala X, vrednost podpisane pogodbe pa je bila dobrih 300.000 evrov.

PREBERITE TUDI: V Črno prihaja nadaljši zipline v Sloveniji

Spust po jeklenici bo potekal od Navrškega vrha navzdol proti robu stadiona in proti smučišču, pristajalna ploščad pa je v bližini kmetije Kogelnik. Dolžina jeklenice bo 1000 metrov, najvišja točka atrakcije pa 206 metrov nad tlemi.

Postavitev jeklenice za spust je del Outdoor parka Črna na Koroškem, ki predstavlja eno izmed aktivnosti skupnega čezmejnega projekta NatureGame, vrednega okoli 2,3 milijona evrov, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Glavni namen skupnega čezmejnega projekta je nadgraditi mrežo obstoječih izletniških točk in jih povezati v skupni turistični produkt, ki bo v obliki igre podajal naravno pestrost območja, ki spada v Geopark Karavanke.

Dogodki