Search
Close this search box.

V Črni so podpisali pogodbo za gradnjo nove čistilne naprave (FOTO)

O tem, da bodo v črni na Koroškem po več kot 45. letih gradili novo čistilno napravo, smo na naši strani že poročali. Danes pa so nam z občine sporočili, da so podpisali pogodbo z izvajalci.

Kot so navedli v izjavi za javnost, je Občina Črna na Koroškem 12. marca z izvajalci – podjetjem Slemenšek, gradbeno podjetje d.o.o., Ravne na Koroškem, podjetjem GIIP d.o.o., Ravne na Koroškem in podjetjem Esot Invest d.o.o., Celje, podpisala Pogodbo za izvedbo gradnje v sklopu operacije »Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju Meže v Občini Črna na Koroškem (čistilna naprava Črna, kanalizacija Črna) po pogodbenih določilih FIDIC«.

FOTO: Občina Črna na Koroškem

Projekt »Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju Meže v Občini Črna na Koroškem«, ki vključuje gradnjo čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja Črna, je vključen v Dogovor za razvoj Koroške razvojne regije (v nadaljevanju: dogovor) št.: 3030-129/2015/19 z dne 09. 11. 2017, ki sta ga sklenila Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Razvojni svet Koroške razvojne regije. Za projekt je predvideno sofinanciranje iz sredstev Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Namen investicije je izgradnja komunalne infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadne vode v skladu s slovensko in EU zakonodajo s ciljem varovanja in zaščite vodnih virov in zmanjšanja vplivov na okolje. V okviru projekta bo izvedena investicija v dograditev javne kanalizacije na območju aglomeracije ID 8027 Podpeca (aglomeracija nad 2.000 PE) ter gradnja nove čistilne naprave velikosti 3.200 PE, na katero bo priključeno celotno obstoječe in novo javno kanalizacijsko omrežje v Občini Črna na Koroškem.

Kot smo že poročali, pa naložba, ki je vredna 3.411.946,06 € z DDV, obsega gradnjo kanalizacije v dolžini 2,6 kilometra in izgradnjo čistilne naprave. Po zaključku projekta bo dosežena najmanj 98,21-odstotna priključitev na kanalizacijo, s tem pa bodo manjše tudi emisije v vodah, so nedavno navedli v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Nadzor nad investicijo bo izvajalo podjetje Projekt d.d. Nova Gorica. Dela za izgradnjo čistilne narave pa se bodo pričela takoj, ko bodo razmere to dopuščale, je v izjavi navedla Mojca Dimnik, višja svetovalka.

Dogodki