Search
Close this search box.

V Črni še iščejo način upravljanja z ziplinom, zaposlili bodo eno osebo

Fotografija je simbolična.

Predvidoma maja letos bodo v Črni na Koroškem odprli en kilometer dolgo jeklenico za turistične adrenalinske spuste, ki bo po navedbah črnjanske županje Romane Lesjak najdaljša v Evropi. Pred odprtjem se v Črni še dogovarjajo glede upravljanja z novo infrastrukturo, hkrati pa se z novo ponudbo že povezujejo z drugimi turističnimi ponudniki.

Občina se je izgradnje nove turistične infrastrukture v vrednosti dobrih 300.000 evrov lotila v okviru čezmejnega slovensko-avstrijskega projekta z imenom Naturegame.

PREBERITE TUDI: Po ziplinu bodo v Črni uredili še razgledno ploščad in ferato (VIDEO)

Spust po jeklenici bo potekal od Navrškega vrha navzdol proti robu stadiona in proti smučišču, pristajalna ploščad bo v bližini kmetije Kogelnik. Dolžina jeklenice bo 1000 metrov, najvišja točka atrakcije pa 206 metrov nad tlemi.

Pred predvidenim odprtjem v maju se črnjanska občina z drugimi lokalnimi ponudniki turističnih in športnih doživetij zdaj pogovarja o možnostih upravljanja nove turistične infrastrukture, hkrati na občini v zvezi s tem načrtujejo zaposlitev ene osebe, ki bo skrbela za koordinacijo, rezervacije in prodajo kart, je za STA povedala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Trenutno poteka tudi oblikovanje celostne podobe adrenalinskega oz. outdoor parka Črna na Koroškem, katerega del bo spust po jeklenici, Črnjani pa sodelujejo tudi z ostalimi turističnimi ponudniki v Mežiški dolini pri pripravi različnih turističnih paketov.

V Črni si sicer ne želijo množičnega turizma, bolj so naklonjeni butičnemu, ne glede na to pa turistične priložnosti iščejo tudi na Kitajskem. Tam se je delegacija iz Črne v začetku letošnjega leta mudila pri pobratenem mestu Harbin, znanem po vsakoletni prireditvi z velikimi snežnimi in ledenimi skulpturami. Na Kitajskem so predstavljali svojo turistično ponudbo, potencialnim investitorjem pa tudi možnosti vlaganj v Črno, med drugim v hotel v središču kraja, je povedala županja.

Dogodki