Search
Close this search box.

V Črni na srečanju novorojenčkov živahno in veselo (FOTO)

V Črni na Koroškem so se danes, na povabilo županje mag. Romane Lesjak, srečali starši z novorojenčki, rojeni v zadnjih dveh letih, saj ja lanskoletno tradicionalno srečanje zaradi epidemije odpadlo.

Na srečanje, ki sicer poteka vsako leto v tednu otroka, je bilo tokrat povabljenih 50 dojenčkov s starši. Tako je bilo pred kulturnim domom danes še posebej veselo in glasno. Poskrbljeno je bilo tudi za kratek kulturni program, v katerem so se predstavili najmlajši iz vrtca. Vsi otroci pa so zelo uživali tudi na lepo urejenem igrišču, ki se nahaja v neposredni bližini kulturnega doma.

Prisotne so nagovorili županja mag. Romana Lesjak, ravnatelj Osnovne šole Črna na Koroškem Mitja Pranjič ter pomočnica ravnatelja Vrtca Kralj Matjaž Mateja Špeh.

Županja je imenu občine vsakemu novorojenčku podarila tudi simbolično darilo, vsak je dobil brisačo z imenom, igračko in knjigo. Darilo pa poleg naštetega vsebuje tudi sadiko sadnega drevesa kot simbol novega življenja, tako lahko vsak starš spremlja rast drevesa vzporedno z odraščanjem svojega otroka. Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev in sproščeno klepetanje med starši.

Pri tem naj še omenimo, da občina staršem ob rojstvu otroka namenja 500 evrov denarne pomoči. Ob prihodu novega družinskega člana so vsa dodatna finančna sredstva dobrodošla, zato staršem ob rojstvu otroka na pomoč priskočijo tudi občine, v kateri so prijavljeni. Med koroškimi občinami tako po darežljivosti izstopa ravno Črna, kjer so ob rojstvu sokrajanov še posebej radodarni.

Preberite tudi: Denarna pomoč ob rojstvu otroka najvišja v Črni na Koroškem, najnižja v Radljah ob Dravi

FOTOGALERIJA

Dogodki