Search
Close this search box.

V Črni bodo županje gradile Kitajski zid, svoje ustvarjalne sposobnosti bo preizkusila tudi stranka LMŠ (VIDEO in FOTO)

V Črni na Koroškem bodo konec januarja spet pripravili zimsko pravljico, imenovano Gradovi kralja Matjaža. Že 28. prireditev bo potekala od 24. do 26. januarja 2020. Prijave še potekajo, zaenkrat pa je svojo udeležbo že potrdilo 20 ekip.

VIDEO: Izjava županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak o bogatem programu in novostih, ki jih prinaša letošnja izvedba

[aiovg_video id=119382]

Tradicionalna obuditev legende kralja Matjaža je do lani potekala pod koroško goro Peco na ravnici Mitnek nad Črno, kjer so od daljnega leta 1993 do vključno leta 2018 zgradili že preko 1300 snežnih gradov in skulptur. Lani pa so ‘gradove’ pripravili na novi lokaciji, v dolini, bližje samemu centru Črne, na t.i. ‘MATEVŽAVIH TRAVNIKIH’ pod stadionom na Pristavi.

PREBERITE TUDI: Županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak na Kitajskem podpisala Harbinsko iniciativo (FOTO)

Vsem že dobro poznana prireditev je magnet za obiskovalce iz celotne Slovenije, Hrvaške in sosednje Avstrijske Koroške, ki jih k obisku pritegne kulturno in športno dogajanje, koroške tradicionalne dobrote in razigrano zimsko vzdušje, letos pa se bo po besedah županje ustvarjanja snežnih skulptur lotila tudi ekipa 30 politikov iz stranke Lista Marjana Šarca. Medtem ko jih bo nekaj gradilo, drugi pa jih bodo v vlogi spremljevalne skupine pri tem spodbujali, so se po besedah mag. Romane Lesjak županje odločile, da v Črno prenesejo zimski duh iz kitajskega Harbina in v ta namen poizkušajo poustvariti Kitajski zid.

VIDEO: Izjava županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak: “Županje bomo gradile Kitajski zid”

[aiovg_video id=119386]

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža vsako leto že tradicionalno pričara zabaven in razigran zimski vikend v naravi. Združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast.

VIDEO: Izjava županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak: “Pripravili bomo tudi predstavitev Ice&Snow festival s kitajskega Harbina”

[aiovg_video id=119384]

Svojo ekipo lahko prijavite s klikom na prijavni obrazec, ki ga najdete TUKAJ. Predprijave so bile mogoče do 31. 12. 2019, ko je cena znašala 8,00 € na osebo, zdaj pa je prijavnina že za kakšen evro ali dva višja. Vse podrobnosti o prijavi in pravilih tekmovanja, ki so letos nekoliko obnovljena in spremenjena, najdete TUKAJ.

Županja je sicer upala, da se bodo letošnjih gradov kot posebni gostje udeležili tudi novi kolegi iz Harbina, vendar so povabilo zaradi praznovanja kitajskega novega leta, ki ga obeležujejo 25. januarja, bili primorani zavrniti. Hkrati pa so tudi obljubili, da po obisku kitajskega veleposlanika, ki se bo v Črni mudil že februarja, prihodnje leto gotovo pridejo tudi oni.

VIDEO: Izjava županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak: “Februarja bo Črno obiskal kitajski veleposlanik”

[aiovg_video id=119389]

Vabljeni torej, da v bližajočem se vikendu obiščete Črno in prispevate svoj kanček k mozaiku pestrega dogajanja, ki ga tudi za letos obljubljajo organizatorji.

Dogodki