V četrtek začetek gradbenih del na Javorniku. Parkiranje na območju gradnje ne bo možno

V četrtek, 8. aprila 2021, se pričenjajo gradbena dela na lokaciji 'vrata Javornika', kjer bo do konca tega leta zrasel nov trgovski center, prometna varnost bo izboljšana z izgradnjo krožišča, na voljo pa bodo tudi nova pokrita najemniška parkirna mesta, je navedeno na spletni strani Občine Ravne na Koroškem.

Konec marca smo že poročali, da bodo na Javorniku gradili trgovski center, da pa stanovalce ob tem skrbi, kje bodo lahko v času gradnje parkirali svoje jeklene konjičke. Kot smo objavili TUKAJ, je bilo takrat predvideno, da bo ravenska občina v času gradnje poskušala v dogovoru z izvajalcem gradnje delno omogočiti tudi parkiranje na območju gradnje, izven gradbišča, kar pa jim kot kaže, ni uspelo. Saj so na spletni strani objavili novo obvestilo o začetku gradnje, v katerem pa je navedeno, da parkiranje na območju gradnje ne bo dovoljeno.

Zaradi zahtevnosti gradnje, prisotnosti težke mehanizacije na terenu in kratkih rokov izvajalca del na občini prosijo, da se na območju zemljišča, ki je last investitorja, zaradi lastne varnosti in nemotene izvedbe del – ne zadržujete.

“Parkiranje na območju gradnje po morebitnem dogovoru z izvajalcem del, kot smo prvotno domnevali, žal ne bo možno. Zaenkrat so z razširitvijo makadamskega parkirišča že zagotovljena nadomestna parkirišča za do 50 vozil, ostala, ki so še v izgradnji v neposredni bližini bodo sproti označena in kmalu na voljo,” so navedli na spletni strani občine.

Investitor, podjetje CP Nepremičnine d. o. o. iz Maribora na lokaciji v kletnem delu predvideva garažno hišo s 77 parkirnimi mesti za osebna vozila, ki jih bodo oddajali v najem, na platoju zemljišča ob vhodih v lokale trgovskega centra pa bo ograjeno parkirišče za stranke trgovskega centra. Trgovski center ima podpisane najemne pogodbe s podjetji: Spar Slovenija d. o. o., DM drogerie markt d. o. o., NKD d. o. o. , družbo Metro d. o. o. ter podjetjem za opravljanje gostinske dejavnosti.

Gradnja krožišča bo potekala do oktobra 2021, garaža in trgovski center pa bosta izgrajena decembra 2021. Občina Ravne na Koroškem bo konec leta tako obogatila nabor ponudbe novih trgovin, pridobila garažno hišo in nova delovna mesta. Za večjo prometno varnost bo ob naselju Javornik poskrbljeno z izgradnjo krožišča, javne razsvetljave, pločnikov in kolesarske steze, še dodajajo na občini.

Izvajalec del prosi za strpnost in razumevanje ob povečanem hrupu in motnjah v prometu v času gradnje. Hkrati pa se za nevšečnosti v času gradnje tudi na občini vsem občankam in občanom opravičujejo ter vljudno prosijo za strpnost in razumevanje.

Vir: Spletna stran Občine Ravne na Koroškem