Search
Close this search box.

V bolnišnici Slovenj Gradec na nekaterih oddelkih začasno prepovedani obiski

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so zaradi izbruha črevesnih obolenj, začasno prepovedani obiski.

Iz bolnišnice Slovenj Gradec sporočajo, da so zaradi izbruha črevesnih okužb na Oddelku za interno medicino, obiski na odsekih C in D začasno prepovedani.

Vse obiskovalce prosijo, da dosledno upoštevajo navodila zdravstvenega osebja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Za razumevanje se najlepše zahvaljujejo.

Črevesne okužbe: Črevesne nalezljive bolezni (ČNB) se kažejo s prebavnimi težavami oz. slabostjo, bruhanjem, krči v trebuhu, drisko, lahko tudi s povišano telesno temperaturo.

Povzročitelji ČNB so lahko virusi, bakterije ali paraziti, katere ugotavljamo z mikrobiološkimi preiskavami.  Značilni so izbruhi zlasti virusnih drisk v kolektivih in nadaljnje nosilstvo (klicenoštvo) povzročiteljev po preboleli bolezni.

Simptomi črevesnih okužb vključujejo bolečine v trebuhu, drisko, bruhanje, slabost, vročino in utrujenost. V nekaterih primerih lahko povzročijo tudi dehidracijo, zlasti pri otrocih in starejših.

Za preprečevanje črevesnih okužb je pomembno, da se hrana in voda ustrezno pripravita ter da se upoštevajo ustrezne higienske navade. Če pa se pojavi črevesna okužba, je pomembno, da se prizadeta oseba dobro hidrira in po potrebi poišče zdravniško pomoč. V nekaterih primerih lahko zdravnik predpiše zdravila za zdravljenje okužbe.

Vir: SB Slovenj Gradec in NIJZ

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so zaradi izbruha črevesnih obolenj, začasno prepovedani obiski.