Search
Close this search box.

Uspešno izvedena študijska tura za domače novinarje, tour operaterje in agencije na vseh treh delih Pohorja

Na Pohorju je v ponedeljek, 23. 5. in v torek, 24. 5. potekala študijska tura za domače novinarje, tour operaterje in agencije s predstavitvijo novosti Partnerstva za Pohorje. Pester dvodnevni program je bila odlična priložnost za predstavitev nekaterih skritih kotičkov Pohorja in njegovih naravnih ter kulturnih biserov.

Namen študijske ture je bil tudi predstavitev več kot dveletnega delovanja Partnerstva za Pohorje, ki je obrodilo rezultate: nova krovna spletna stran Pohorje Slovenija, oblikovana nova turistična karta in turistične table Pohorja ter označenih 7 novih krožnih kolesarskih poti po gozdnih cestah. Za usklajen nadaljnji infrastrukturni razvoj Pohorja pa oblikovan tudi Katalog elementov urbane opreme na Pohorju.

V ponedeljek dopoldne so turo pričeli v Slovenski Bistrici in nadaljevali pot po destinaciji Maribor Pohorje, popoldne pa so obiskali našo Koroško, kjer se jim je v Ribnici na Pohorju predstavila lokalna skupnost (Turistično društvo Ribnica na Pohorju, Lake Peak Apartments, Ribniško Pohorje, Kovačija Pri Kovaču, Apartmaji PEC – Sitar, Restavracija Ribnica, Smučišče in apartmaji Ribniško Pohorje, Naravna kozmetika Meze, Kmetija tete Lene, Apartmaji Koželj).

Drugi dan pa je bil namenjen odkrivanju aktivnosti na prostem na Kopah (outdoor doživetja), ogledu novega centra Sport Kope in ogledu Slovenj Gradca s pokušino Wolfove kave in odličnih personaliziranih medenjakov Medenega raja Perger 1757.

Polni lepih vtisov in dobre volje so pot nadaljevali proti destinaciji Rogla-Pohorje.

Študijska tura po Pohorju je bila prva v vrsti tovrstnih aktivnosti Partnerstva za Pohorje. Vizija je, da kmalu takšno srečanje pripravijo tudi za tuje medije in turistične agencije. Ves čas pa se bodo trudili, da ponudnikom omogočijo še več priložnosti, da se med seboj spoznajo, vzpostavijo poslovna partnerstva ter oblikujejo edinstveno ponudbo za čim večjo promocijo Destinacije Pohorje.

Vsi so se strinjali, da je pot do uspeha v povezovanju in sodelovanju!

FOTOGALERIJA

Vir: RRA Koroška

Dogodki