UKC Ljubljana v prihodnjem šolskem letu razpisuje kadrovske štipendije za dijake in študente zdravstvene nege

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana želi spodbujati šolanje dijakov in študentov področja zdravstvene nege, zato v prihajajočem šolskem letu ponuja kadrovske štipendije, po končanem izobraževanju pa zaposlitev s polnim delovnim časoma za najmanj eno leto. Dijakom ponujajo 180 evrov štipendije na mesec, študentom pa 220 evrov.

Kot so zapisali na spletni strani k prijavi vabijo dijakinje in dijake tretjega in četrtega letnika srednješolskega programa Zdravstvena nega ter študente 2. in 3. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnja Zdravstvena nega.

Izbranim dijakom oziroma dijakinjam ter študentom in študentkam bodo poleg odobrene kadrovske štipendije omogočili opravljanje delovne prakse 80 ur v vsakem šolskem letu, po končanem izobraževanju pa bodo z njimi sklenili pogodbo o zaposlitvi na ustreznem delovnem mestu, s polnim delovnim časom za najmanj eno leto, so še dodali.

Njihovi strokovnjaki z različnih področij bodo dijakom in študentom tudi tekom šolanja pomagali, in sicer “z mentorstvom pri praktičnem usposabljanju, podporo pri pripravi seminarskih ali projektnih nalog, pa tudi podporo pri nadaljnjem osebnem in strokovnem razvoju.”

Prijave zbirajo do 15. septembra.

VIR: UKC LJ, STA